28 Eylül 2024 Cumartesi

Bölek ve Gökçek için 'zorunlu yatış' kararı

Sağlık Bakanlığının yaptığı başvuru üzerine mahkeme, Bölek ve Gökçek hakkında, hastanede zorla tutulmaları için "zorunlu yatış" kararı verdi.

Sağlık Bakanlığının Sulh Hukuk Mahkemesine yaptığı başvuru üzerine Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in hastanede tutulması için "zorunlu yatış" kararı verildi. 

Mahkemenin kararı üzerine hastane kurulu tarafından verilen karar, Bölek ve Gökçek’in avukatları ve gönüllü hekimlere değil, polise verildi. 

Kararı polisten alan Bölek ve Gökçek'in avukatları, "18. Sulh Hukuk Hakimliği, müvekkillerimiz İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in Sağlık Bakanlığının talebi üzerine zorunlu yatışına karar verdi" dedi. 

Bölek ve Gökçek'in hastaneye getirildiklerinde ve hala bilinçlerinin açık olduğunu ve tedaviyi kabul etmediklerini kaydeden avukatları, alınan kararın hukuksuz olduğunu belirtti.

Bu arada aralarında HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi hastaneye geldi. 

Kararın tebliğ edilmesinin ardından polis, hastanede bulunanları zorla dışarı çıkarmaya çalıştı. Dayanışma için gelen çok sayıda kişi; "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganıyla karşılık verdi. 

Hastanede gerginlik sürüyor.