28 Eylül 2024 Cumartesi

BMG'den çağrı: Halklara yönelik saldırıyı durduralım

IŞİD ve destekçilerine karşı Stalingrad'a dönüşen Kobanê'nin bir kez daha hedef alındığını ancak düşürülemeyeceğini kaydeden BMG, "Her yerde karşınızda olacağız. Bütün devrimci ve emekçi halkımızı işgale ve savaşa karşı birleşik mücadeleyi  yükseltmeye, halklara yönelik saldırıyı durdurmaya çağırıyoruz."

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik başlattığı bombardımana ilişkin Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Faşist rejimin Kürt düşmanlığı ve işgalci hayallerinin vardığı nokta, Taksim'de olduğu gibi halkı katledecek bir gözü dönmüşlüktür. Çürük senaryolarının maksadı Kobanê'ye yönelik saldırının düğmesine basılmasıyla belli oldu.

IŞİD'e ve onun destekçileri dünya gericiliğine karşı Stalingrad'a dönüşen Kobanê'yi yine düşüremeyeceksiniz! Faşist karanlığınız bir kez daha dünya halklarının göz bebeklerinden olan Kobanê'de boyunun ölçüsünü alacak! Ellerinizi ovuşturarak 'Kobanê düşecek' diyemeyeceksiniz!

Her yerde karşınızda olacağız. Bütün devrimci ve emekçi halkımızı işgale ve savaşa karşı birleşik mücadeleyi  yükseltmeye, halklara yönelik saldırıyı durdurmaya çağırıyoruz."