28 Eylül 2024 Cumartesi

BMG güçleri Medya Haber TV'de program yapmaya başlayacak

BMG Basın Çalışma Grubu, Medya Haber TV'de program yapmaya başlayacağını duyurdu. Açıklamada, cumartesi, pazar, salı ve perşembe günleri olmak üzere 3 program yapacaklarını duyuran BMG, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürt halkının, Alevi halkının ve diğer inanç gruplarının, kapitalizmin çevre yıkımına karşı direnen, havasını, suyunu, toprağını savunan emekçi köylülerin ve hak mücadelesi yürütenlerin talep ve sorunlarını gündeme alacaklarını açıkladı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) Basın Çalışma Grubu, yaptığı bir açıklamayla Medya Haber TV ekranlarında olacaklarını duyurdu. Açıklamada emperyalizme, kapitalizme, faşizme, sömürgeciliğe, ırkçılığa ve erkek egemenliğine karşı mücadele eden tüm toplumsal kesimlerin sesi ve yüzü olacakları belirtildi.

Çalışma Grubu açıklamasında; işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürt halkının, Alevi halkının ve diğer inanç gruplarının, kapitalizmin çevre yıkımına karşı direnen, havasını, suyunu, toprağını savunan emekçi köylülerin ve hak mücadelesi yürüten diğer toplumsal kesimlerin talep ve sorunlarını, gündemlerini birleştirme iddiası ile yola çıktıkları vurgulandı.

Faşizme karşı mücadele eden antifaşist güçlerin eylemde birleştirilmesinin esas alındığı, sosyalşovenizme karşı mücadele edileceği ve ilkel milliyetçilikle aralarına açık bir mesafe koyduklarına dikkat çekilen açıklamada, birleşik mücadeleyi geliştirme sorumluğuyla hareket edileceğinin altı çizildi.

Medya Haber TV'nin Birleşik Mücadele Güçleri Basın Çalışma Grubu'na açtığı ekranlardan her cumartesi Avrupa saatiyle 10.00'da Türkiye saatiyle 12.00'de gazeteci Arzu Demir "Birleşik Gündem", her pazar Avrupa saatiyle saat 19.00'da, Türkiye saatiyle saat 21.00'de Şafak Arabacı "Politik Kadraj" adlı panel programını hazırlayacak. Şafak Arabacı'nın programının 11 Aralık, Arzu Demir'in programının ise 19 Aralık günü başlayacağı duyuruldu.

Ayrıca, Basın Çalışma Grubu'nun hazırlayacağı Mehmet Yozcu'nun sunacağı "Birleşik Gündem" haber aktüel programı her salı ve perşembe, Avrupa saatiyle 18.00'de, Türkiye saatiyle 20.00'de yapılacak.

Birleşik Mücadele Güçleri Basın Çalışma Grubu'nun açıklamasında, sansür yasasına dikkat çekilerek, sansüre karşı mücadeleyi büyütmenin yolu olarak Türkiye'de gerçekleşen eylem ve etkinliklerin haber ve videolarının kendilerine iletilmesi talebi de yer aldı.