28 Eylül 2024 Cumartesi

Berkin katledileli 6 yıl oldu: Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz

Berkin Elvan, ölümsüzlüğünün 6. yılında Feriköy'de bulunan mezarı başında anılacak. Gezi'de katledilen Berkin başta olmak üzere başka çocuklar ölmesin diye mücadeleye devam ettiklerini vurgulayan Elvan ailesi, mezar anmasına ve davalara katılım çağrısı yaptı.

Gezi direnişi sırasında katledilen Berkin Elvan'ın ölümünün 6. yılı. Okmeydanı'nda polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 16 Haziran günü yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 11 Mart 2014 günü hayatını kaybeden Berkin, 16 yaşında gözlerini yumdu.

Elvan ailesi Berkin başta olmak üzere başka çocuklar hayatını kaybetmesin diye mücadele ediyor. Elvan ailesi bugün Feriköy'de düzenlenecek mezar anmasına ve davaya sahip çıkma çağrısı yapıyor.

'VUR EMRİNİ VEREN ÇOCUĞUNU SEVİYOR, ANNEMİN KOLLARI BOŞ'
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuşan abla Gamze Elvan, "Kardeşim gözlerimin önünde eridi. Tek isteğim yaşamasıydı. Yeniden bisiklet sürmesiydi. Hayat sadece Berkin'i çalmadı bizden. Onun çocukluğuyla beraber benim ve ortanca kardeşimiz Özge'nin de çocukluğunu çaldılar" dedi. Yıllardır adalet mücadelesi yürüttüklerinin altını çizen Elvan, "Kardeşimi öldüren katil Van'da halen görevde. O polise 'Berkin'i vur' diyen kişi halen görevde. Berkin yaşamayı hak eden bir çocuktu. Bir an önce yargıçların bağımsızlaşmasını ve adaletin tecelli etmesini istiyorum. Katillerin, katillerin diyorum çünkü fail bir kişi değil. 'Emri ben verdim' diyen de faildir. Yani o günün başbakanı şu an cumhurbaşkanı olan kişi de faildir. Vuran kişi de, talimat veren de faildir. O adam şu an çocuğunu seviyor. Benim annemin ise kolları boş. Şu an tek isteğim insanların 11 Mart 2014'te 2 milyon olup Feriköy'e geldikleri gibi, bu davaya sahip çıkması" diye konuştu.

'ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Baba Sami Elvan ise 6 yıl geçmesine karşın acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. Elvan, şöyle devam etti: "Acımızı bağrımıza basarak dik durmaya, mücadele etmeye çalışıyoruz. Yargı süreci tamamen hukukun dışında işliyor. Polis hedef alarak çocuğumu vurdu. Görüntüler ortadayken dosyada devlet eliyle delil karartılmak isteniyor. Bu dosyanın üzerinde bir el olduğu zaten çok belli. Uğur Kaymaz'ın, Ceylan Önkol'un katilleri yargılansaydı bugün belki benim oğlum yaşıyor olacaktı. Bizler, çocuklar ölmesin, Berkin'ler yaşasın diye mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

'DAVALARDA VERİLEN KARARLARI GÖRDÜK, AYNISI KARŞIMIZA ÇIKACAK'
"İlk günkü acıyı hala yaşıyorum" diyen anne Gülsüm Elvan ise çocuğu için ayakta durmak zorunda olduğunu vurguladı. Anne Elvan, şu ifadeleri kullandı: "Bizler Dilek Doğan, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz davalarında verilen kararları gördük. Aynısının karşımıza çıkacağını biliyoruz. Başka analar ağlamasın, gözyaşları akmasın istiyoruz. Feriköy'deki mezarı başında bugün saat 14.00'da onu anacağız. 18 Mart'ta ise davamız var. Berkin'in amcalarını, teyzelerini, ablalarını, ağabeylerini kardeşlerini, oraya bekliyorum" dedi.