28 Eylül 2024 Cumartesi

Belediye Meclisi'ne alınmayan ODTÜ'lülere polis saldırdı

Ankara Belediye Meclisi'ne girmek isteyen ODTÜ'lülere polis saldırdı. 7 kişi gözaltına alınırken gazetecilerin de kameralarındaki görüntüler silindi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, mezunlar ve Ankaralılar, eski AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek tarafından bir gecede yapımına başlanan ve mevcut CHP'li Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sürdürülen 4,5 kilometresi Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) geçen 11 kilometrelik "Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantı Projesi2ni" protesto etmek amacıyla ABB önünde basın açıklaması düzenledi.

Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni bu projeden derhal vazgeçmesi için uyaran ODTÜ'lüler açıklamanın ardından Belediye Meclisi'ne girmek üzere Başkanlık binasında toplandı. Belediye meclisinin önüne birçok güvenlik ekibi sevk edilirken, ODTÜ'lülerin meclise girme talebi bir kez daha pandemi bahane edilerek reddedildi. Buna karşılık öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan ve pandemi önlemlerinin kaldırılmasına yönelik önergeyi okudu. Başkanlığa alınmayan öğrenciler ise polisler tarafından darp edildi.

Daha sonra alandan uzaklaştırılan öğrenciler, polisin biber gazlı saldırısına maruz bırakılırken, belediye başkanlığına girmesi için izin verilen iki kişi yanı sıra toplam 7 kişi gözaltına alındı. Bir kişi ise ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Ayrıca polis, açıklamayı takip eden bir gazetecinin kamerasındaki görüntülerini silerken, iki gazeteci de darp edildi.