25 Eylül 2024 Çarşamba

Bayram Namaz Köln'de anıldı

İki yıl önce Serêkaniyê'de Türk devleti ve çetelerinin saldırısında ölümsüzleşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Almanya'nın Köln kentinde anıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Serêkaniyê kentinde 23 Mart 2019 tarihinde Türk devleti ve çetelerinin saldırısında ölümsüzleşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat), ölümünün ikinci yılında Almanya'nın Köln kentinde anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan annada Bayram Namaz ve Rojava'da ölümsüzleşenlerin görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Anmada MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP'nin öncü çıkışlarına ilişkin bilgiler verildi. MLKP'nin kuruluş bildirgesini asan Erdal Balcı, Gazi komutanı Hasan Ocak, işçi sınıfının komünist önderi Süleyman Yeter ve ölüm orucu şehidi Tuncay Yıldırım'da anıldığı konuşmada, "Bayram Namaz bu feda kuşağının bir parçasıydı, faşist Türk devleti tarafından düzenlenen bu saldırıda MLKP önderliğini hedefledi, fakat saldırılara karşı onbinler Baran'laştı" denildi.

KGÖ adına yapılan konuşmada ise Bayram Namaz'ın, gençliğin yolunu aydınlattığına ve bugün genç komünistlerin önündeki görevin Baran'laşmak olduğu belirtildi. 

Anmada ayrıca Şafak Tamer'in "Veda için izin" şiiri de okundu. Anma, HBDH'ın Bayram Namaz'ın yaşamını yitirmesinin ardından yayınladığı açıklama okundu.