29 Eylül 2024 Pazar

Bakan Selçuk: LGS'nin tarihi değişmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS tarihinin değişmesinin şu an mümkün olmadığını belirtti. Buna göre sınav 7 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde koronavirüs nedeniyle alınan tedbir ve uygulamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Selçuk, "Okullar sağlık sorunları giderildiği için 'okullar açılsın' deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz" dedi.

Yaz ayları için bir planmalamarı olmadığını kaydeden, "Yaz ayları için bir planlamamız yok. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Yeni eğitim takvimi için çalışmalarımız hazır. Okulların açılmasıyla ilgili eylül-ekim ayları daha ağır basıyor. Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle hareket edeceğiz. Net tarih yok" diye konuştu.

LGS tarihinin değişmesinin şu an bakımından mümkün olmadığını kaydeden Bakan Selçuk, "Ama çocuklarımıza bir şey demek istiyorum. Motivasyonu bozmayalım, okullar herkes için kapalı. Biz 7 Haziran’daki sınavı elbette erteleriz ancak böyle bir durum şu an yok. Online sınav da yapılmayacak" diye belirtti.