28 Eylül 2024 Cumartesi

Baba Damar: Adalet kesinlikle tecelli etmedi, bu dava burada bitmeyecek

Ceren Damar'ı katleden Hasan İsmail Hikmet'e gereken cezanın verilmediğini kaydeden baba Damar, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Avukat Arslan ise mahkemenin kendini aşamadığını ve istinafa gideceklerini belirtti.

Akademisyen Ceren Damar Şenel'i katleden Hasan İsmail Hikmet'in "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada mahkeme heyeti faile "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçu yerine "Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet verdi.

BABA DAMAR: KIZIMIN KANINI AKITTIKLARI YETMEDİ İFTİRADA BULUNDULAR
Dava sonrası Ankara Adliyesi önünde Damar ailesi, avukatları ve kadın örgütleri açıklama yaptı. Söz alna Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar, 14 aydır adalet mücadelesi yürüttüklerini dile getirdi. Damar, "Kızımızı kaybettik, canavarca katledildi ama bu suçtan ceza almadı. Söylenecek çok söz var ama duygularımı dile getirmeme eğitimci kimliğim ve kamuoyuna saygım izin vermiyor. 14 aylık süreçte kızımın kanını akıttıkları yetmiyormuş gibi iftiralarda bulundular kemiklerini sızlattılar" dedi.

‘BU DAVA BURADA BİTMEYECEK, KESİNLİKLE ADALET TECELLİ ETMEDİ'
Sanık avukatının avukatlık cübbesinin arkasına gizlenerek kızına iftiralarda bulunduğuna dikkat çeken Damar, şöyle devam etti: "Bu dava burada bitmeyecek. Mahkemeyi yine oyaladılar. Kesinlikle adalet tecelli etmedi. Bir taraftan ağırlaştırılmış yazıyorsunuz, beni mi kandırıyorsunuz? Yatacağı 30 yıl. Bununla siz cinayetleri önlemeyi mi düşünüyorsunuz? İşbirlikçi akıl hocalarından bu şekilde kurtarılmaz. Ülkem adına üzülüyorum kim hazırlıyor bu yasaları? Hapishaneleri doldur boşalt yaparak suçun önüne geçeceğini mi düşünüyorsunuz? Af ve indirimler bu toplumu temizlemez."

AV. ARSLAN: MAHKEME KENDİNİ AŞAMAMIŞTIR
Avukat Çetin Arslan, 17 bıçak darbesi ile iki öldürücü kurşunla katledildiğini hatırlattı. Arslan, "Şimdi kamu görevi yürütmesi nedeniyle öldürmüş olması nedeniyle ceza verilmesi bizi tatmin etmiyor. Bu gerçek örtülemez. Hukuk mücadelesi bitmiş değildir. Burada mahkeme kendini aşamamıştır. Tüm yargılama boyunca Ceren'in hatırasına iftira atıldı biz sırf hukuka uygun bir karar çıkması için sustuk. Ben bu karara sevinemedim. İstinafa gideceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞENEL: BU CANİ BAŞKALARINA ZARAR VERMESİN DİYE MÜCADELE ETTİK
Ceren'in eşi Levent Şenel ise hukuk mücadelesini yalnızca Ceren için yürütmediklerini vurguladı ve şöyle devam etti: "Vahşice katledilen, aramanızdan kopartılan bir insan için adalet sağlandı ama biz bu cani bir daha dışarı çıkıp başka insanlara ve insanların sevdiklerine zarar vermesin diye mücadele ettik. Bana evlat nasip olmadı bundan sonraki mücadelemizde başka insanların evlatlarına bir zarar gelmesin hissiyle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.