25 Eylül 2024 Çarşamba

Ayn İsa çevresinde işgal saldırısı yoğunlaştı, şiddetli çatışmalar var

Türk devleti ve çetelerinin Ayn İsa'ya yönelik dün başlayan saldırıları devam ediyor. İlçe merkezi ve köylere yönelik yoğun bombardıman gerçekleştiriliyor. Mueleq Köyü'nde işgalcilerle DSG güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, dün sabah saatlerinde Ayn İsa ve çevresindeki köylere yönelik başlattıkları işgal saldırıları sürüyor. Bölgede yoğun çatışmalar yaşanırken, çok sayıda çete öldürüldü.

DSG savaşçıların işgal saldırılarına karşı direnirken, saldırı dün gün boyunca Ayn İsa'ya 2 kilometre uzaklıkta bulunan Mueleq ve Seyda köylerine yoğunlaştı. Köy çevresinde çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Hedre Köyüne yönelik saldırıda bir çocuk katledilirken, 4 sivil de yaralandı.

Çatışmalar bugün sabah saatlerinde Mueleq Köyü çevresinde yoğunlaştı. İşgal alanını genişletmek isteyen çeteler bölgede karadan ilerlemeye çalıştı. Mueleq köyünün yanı sıra Ayn İsa ilçe merkezinin kuzeyi ile Seyda Köyüne de yoğun topçu saldırıları gerçekleştiriyor.

DSG Basın İrtibat Merkezi, dün sabah başlayan çatışmanın bilançosuna ilişkin açıklama yaptı. 13'ü bir zırhlı araç içinde olmak üzere toplam 16 çetenin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, 2 DSG savaşçısının da yaşamını yitirdiği, birinin de yaralandığı belirtildi.

DSG İŞGALCİ ÜSLERİNE AĞIR DARBE VURDU
DSG, Ayn İsa bölgesine yönelik saldırılar karşısında Türk devletinin bölgede bulunan üslerini bombaladı. DSG, Seyda ve Mişêrfê köylerinden işgalcilerin üslerini hedef alırken, bombardıman yapılan üslerde yangın çıktığı ve dumanlar yükseldiği görüldü.

İşgalci çeteler, Şam hükümetine ait bazı noktaları da bombaladı.