25 Eylül 2024 Çarşamba

Avrupa'da Newroz coşkuyla kutlandı

Avrupa'nın Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Avusturya, Yunanistan, Ermenistan, Danimarka, İsveç ve Finlandiya'da Newroz coşkuyla kutlandı.

Avrupa'nın bir çok ülkesinde Newroz coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit, HDP'nin kapatılma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi protesto edildi.

FRANKFURT
Almanya'nın Frankfurt kentinde binlerce kişi, Newroz'u kutladı.

YXK, JXK, FCDK-KAWA ve TJK-E öncülüğünde "Dem Dema Azadiye" şiarı ile yapılan kutlamaya binlerce kişi katıldı.

Newroz yürüyüşünde Abdullah Öcalan ile Newroz şehitleri Mazlum Doğan ve Zekiye Alkan'ın posterleri taşındı.

Sık sık, "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı", "Bijî berxwedana Rojava", "Jin, jîyan, azadî" ve "Katil Erdoğan" sloganlarının atıldığı yürüyüşe Kürdistanlılar ulusal kıyafetleriyle katıldı.

İmralı tecridine tepki gösterilen yürüyüşte, tutsakların açlık grevi direnişi de selamlandı.

Kutlama Römer Platz'da ise bir miting ile devam etti. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada FCDK-KAWA Eşbaşkanı Songül Çelik bir konuşma yaptı.

Çelik, "Newroz soykırımcı zihniyete karşı bir halkın varlık kavgasıdır, Newroz zalim Dehaklara karşı Kürt Halk Önderi Kawa'nın isyan ve özgürlük ateşidir, bu özgürlük ateşi bugün Kürdistan halkının yiğit evlatlarının büyük bedelleri ile dört parça Kürdistan'da yanmaya devam ediyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecride de dikkat çeken Çelik şöyle devam etti: "Bu Newroz ateşi ile özgür önderlik, özgür Kürdistan şiarı ile zafere yürüme günüdür."

KCK Yürütme Konseyi'nin Newroz mesajının okunması ile devam eden kutlamada sık sık, "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

Mitingde YXK, JXK, ATİK, Demokratik Güçbirliği, PJAK, Newroz'a ilişkin birer konuşma yaptı.

Kutlama Serhat Çarneva, Hozan Cömerd, Zozan Zudem'in seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla gece geç saatlere kadar devam etti.

STUTTGART
Almanya'nın Stuttgart kentinde "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" şiarı ile Newroz kutlaması Marienplatz'da yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur bir konuşma yaptı.

Meydan ve sahne Abdullah Öcalan'ın posterleri ile "Abdullah Öcalan'ın sağlığı bizim sağlığımızdır" yazılı pankart, PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'ın posterleri ve "Garê zaferiyle Newroz kutlu olsun", "PKK" yazılı pankartlar asıldı ve bayraklar taşındı.

Halk daha sonra yürüyüşe geçti. "Abdullah Öcalan'a özgürlük", "Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan", "Diktatör Erdoğan" sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra kutlama, halay, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.

NÜRNBERG
Almanya'nın Nürnberg kentinde Newroz coşkuyla kutlandı. Kürt kurumlarının ortak örgütlediği etkinliğe, Nürnberg Demokratik Güçbirliği'de katılım çağrısı yaparak etkinlikte yerini aldı.

Kutlamaya Partizan, ATİF, Yeni Kadın, MLKP, SYKP, AGİF, SKB, DİDF, Bir-Kar da katıldı.

Aufsessplatz meydanında toplanan kitle başta Newroz şehitleri olmak üzere tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulundu.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti kınayan, hapishanelerdeki direnişi selamlayan ve HDP üzerindeki baskıları protesto eden konuşmaların sonunda kitle yürüyüşe geçti.

Plärrer meydanına doğru ilerlerken Sosyalist Kadınlar Birliği'nin oranize ettiği ve Yeni Kadın'ın desteklediği bir eylem gerçekleştirildi.  İstanbul Sözleşmesini iptal eden Türk devletini protesto için Türk Konsolosluğunun önü siyah çelenk bırakıldı.

Plärrer meydanında Avrupa Demokratik Güçbirliği'nin hazırladiğı Newroz bildirisi okundu. Zılgıtlar ve "Newroz piroz be" sloganı atın kitle Newroz ateşi tutuşturdu. Ateş etrağında çekilen halaylarla Newroz kutlaması sona erdi.

ULM
Almanya'nın Ulm kentinde Demokratik Güç Birliği tarafından Newroz kutlandı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kutlama yürüyüş ile başladı. Yürüyüşten sonra Münsterplatz'da Newroz ateşi yakıldı.

Kutlamada göçmen kurumlardan ADHF, ATİF, AGİF, KON-MMED, AGEB, Halk Cephesi katılırken, Türkiyeli parti ve örgütlerden MLKP, Partizan, HBDH, KBDH de bayrak ve flamalarıyla katıldılar.

Yapılan konuşmalarda "Newroz baskıya başkaldırışın, özgürlüğün, baharın, yeni yılın sembolüdür" olduğu belirtilirken, "Newroz ateşi halkların kurtuluş, sömürgecilerin ise korkulu rüyasıdır" dendi.

Konuşmalarda, HDP'ye ve genel olarak muhalefet hareketine yapılan baskılar kınanırken, AKP-MHP Hükümeti'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi de protesto edildi. Eylemde sürekli en çok "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma", "Terörist Erdoğan" sloganları atıldı.

Kutlama müzik eşliğinde halaylarla sona erdi.

AURİCH
Almanya'nın Aurich kentinde de Newroz'u kutladı. Kutlamada Aurich Halk Meclisi ve Şehit Zelal Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda bu yılki Newroz'un Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü hamlesi çerçevesinde eylem hali olduğu belirtildi.

Kutlama, Şehit Aile Komitesi üyelerinin yaktığı ateşin etrafında halaylar ile devam etti.

SAARBRÜCKEN
Almanya'nın Saarbrücken kentinde Aktion 3. Welt Saar e.V, Saarlandischen Flüchtlingsrates e.V. ve Saarland Kürt Toplumu Merkezi Newroz'u ortak bir şekilde kutladı.

Staatsteater'in önündeki etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Almanca ve Kürtçe konuşmalar yapıldı.

Saarland Kürt Toplumu derneği adına yapılan konuşmada, Newroz'un Kürtler için önemine dikkat çekildi. İşgalcilerin bütün kirli politikalarına ve imha konseptine rağmen Newroz'un büyük coşkuyla kutlandığı belirtilen konuşmalarda, HDP'ye açılan kapatma davası, cezaevinde devam eden açlık grevleri, Öcalan üzerindeki ağır tercihte en iyi cevabın Newroz alanlarına dolduran milyonlarca Kürdistanlı ve dostlarının verdiğini belirtildi.

Kutlamada Alman Kurumları Aktion 3. Welt Saar e.V, Saarlandischen Flüchtlingsrates e.V üzerinde Almanca "Kürtler için anayasal haklar – PKK yasağı derhal kaldırılsın" yazılı dev bir pankart açtı. Etkinlikte Aktion 3. Welt Saar e.V. yöneticisi Roland Röder yaptığı konuşmada "Ankara'da oturan sultan her gün katliamlarına yenilerini ekliyor. İnsan hakları uluslararası hukuku hiçe sayıyor. Almanya başbakanı Merkel'i ‘Nazilikle' suçlarken, Türkiye'de kendi halkına karşı en ağır insan haklarını ihlalinde bulunuyor. Alevileri, Ermenileri, Êzidîleri, laik Türkleri, Kürtleri herkesi katliamla tehdit ediyor. Kürtler üzerinde çok ağır suç ihlalleri bulunuyor. En son HDP'yi kapatarak Kürtleri siyasetten bitirmek istiyor ve maalesef sultanın bu politikalarına karşı dünyada bir ses çıkarmıyor" dedi. Röder, PKK yasağına da tepki gösterdi.

Alman yazar Alfred Andersch'in Yahudiler için söylediği "Özgürlük nedir biliyor musun? eğer sen bir kraliyet de kral ve kraliçenin adres defterinde komünist partisinin telefon numarasını buluyorsan özgürlükten bahsedebilirsin" sözünü de hatırlatan Röder, "Bunun aynısını Türkiye'ye uyarlarsak eğer Türkiye'de, Türkler, Kürtler, PKK ile ilgili bir şey araştırdığında gerçeğe ulaşabiliyorsa özgürce PKK'yi konuşup PKK'nin düşüncelerini tartışabiliyorsa işte o zaman Türkiye mükemmel bir demokrasi örneğini gösteriyor diyebiliriz" dedi.

Etkinliğe Kürt kadın siyasetçi Nilüfer Koç'un gönderdiği görüntülü mesaj sinevizyon ile izlendi.

Kutlama Newroz ateşinin yakılması ile müzik eşliğinde halayların çekilmesi, sloganlarla sona erdi.

FREIBURG
Almanya'nın Freiburg kentinde Newroz kutlandı. Newroz kutlaması öncesinde Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridi kınayan bir yürüyüş de yapıldı.

Platz der Alten Synagoge'da bir araya gelen Kürdistanlılar bir yürüyüş düzenledi.

Öcalan'a yönelik tecridin kınandığı sloganların atıldığı yürüyüş yeniden Alter der Alten Synagoge'a döndü.

Alter der Alten Synagoge'da ise Newroz kutlandı. Saygı duruşu ile başlayan kutlamada DKTM ile PYD temsilcileri konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra ateş yakıldı ve müzik eşliğinde halaylarla kutlama sona erdi.

HEILBRONN
Almanya'nın Heilbronn kentinde de TJK-E ve DKTM'nin çağrısı ile Newroz için yürüyüş düzenlendi.

Theresenwiese'de bir araya gelen yüzlerce kişi şehit aileleri Newroz ateşini yaktı.

Kutlamada KON-MED'in Newroz mesajı, Goran Hareketi ve Heilbronn DKTM adına konuşmalar yapıldı.

Kutlamada Seyitxan ile Koma Dengê Welat sahne aldı.

KIEL
Almanya'nın Kiel kentinde de Kürdistanlılar coşkulu bir şekilde Newroz'u kutladı.

DARMSTADT
Almanya'nın Darmstadt Newroz meşaleli bir yürüyüş ile kutladı.

Friedenpaltz'da bir araya gelen kitle kent merkezinde meşaleli bir yürüyüş yaptı.

"Be Serok jîyan nabe", "Ess Liebe Öcalan", "Bîji Serok Apo", "Bîji berxwedana Garê" sloganlarının atıldığı meşaleli yürüyüş ile halk yeniden Friedenpalzt'a geldi. Burada Newroz ateşini yakan halk, zılgıt, slogan ve halaylarla Newroz'u kutladı.

BERLİN
Almanya'nın başkenti Berlin'de de meşaleli bir yürüyüş ile Newroz kutlandı.

TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin "Bi rihê Garê Newroz pîroz be" sloganı Gesundbrunnen'dan Leopoldplatz'a kadar meşaleli yürüyüş düzenledi.

Gesundbrunnen'da bir araya gelen halk Newroz'u bir yürüyüş ile karşıladı. Saygı duruşu ile başlayan yürüyüşe Navenda Kurdistaniyen Azad (Feie Kurdische Gemeinde - NavBerlin), Dest-Dan Kadın Meclisi ve enternasyonalist gençler de katıldı.

Yürüyüş boyunca "Zeit ist gekommen Freiheit für Öcalan", "Ji bo azadiya Reber Öcalan Bi Hev Re Serhildan!", "Öcalan'ın özgürlüğü için ayağa kalkma zamanı geldi", "Das Feuer von Mazlum Doğan wird uns zum Sieg führen!" ve "Newroz pîroz be" pankartları ile YPJ, YPG, TJK-E, PJAK bayrakları taşındı.

Sık sık "Bijî Newroz", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı", "Bijî PKK" ve "Bi can bi xwin em bi tere ee ey Serok" sloganlarını attı. Yürüyüş Leopoldplatz'da sloganlarla son erdi.

MANNHEİM
Mannheim Kürt Toplum Merkezi, Ronahi-Berivan Kadın Meclisi'nin organize ettiği kutlama Neu Messplatz'da yapıldı.

ARGK komutanı Mahsum Korkmaz (Egîd) şahsında devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamaya yüzlerce kişi katıldı.

Şehit annelerinin Newroz ateşini yaktığı kutlamada halaylar çekildi.

Sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde halayların da çekildiği kutlamada Koma Sinan, Hozan Hejar ile Seyda Perinçek sahne aldı.

Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız da bir konuşma yaptı. Sarıyıldız, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti. Sarıyıldız, HDP'ye yönelik düzenlenen saldırıları da kınadı.

Kutlamada Die Linke, MLPD, ADDK, Birleşik Mücadele Birliği, Demokratik Güç Birliği Mannheim, Goran Hareketi ve FEDA aktivist ve üyeleri de katıldı ve mesajları okundu.

HANNOVER
Hannover'de HBF önünde binler Newroz yürüyüşüne başladı. "Bi ruhe Garê berbe azadiya Rêber Apo" pankartı taşıyan halk sık sık, "Biji Serok Apo", "Şehit namirin" sloganları attı.

Yürüyüş ardından miting alanına geçen halka, polis, "Biji Serok Apo" sloganları atıldığı gerekçesiyle saldırdı.

Polisin tutumuna karşı kitle "Biji Serok Apo" sloganı ile yanıt verdi.

Polisin saldırılarına karşı Newroz'u büyük bir coşkuyla kutlama gerçekleştirildi.

Kutlamada Tertip Komitesi ve FED-DEM adına Latif Karataş, Hakime Yusuf, NAV-DEM adına Tahir Köçer, Die Linke'den Cansu Özdemir, NAV-YEK'ten Şêx Lokman ile TCŞ birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Kürt halkının özgürlük ve direniş bayramı olan Newroz kutlanırken, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için çağrılar yapıldı.

Kutlamada Ali Jiyan, Narin, Çiwan Çewlik, Dilan, Koma Rewi, Şaban Kazan ve grubu sahne aldı. Kutlama halaylarla sona erdi.

BASEL
İsviçre'nin Basel kentinde Zora, Young Struggle, MLKP, Partizan, Bir-Kar, SYKP, HBDH, KBDH, Tekojin Basel, DKTM ve TCŞ'nin katılımıyla Newroz kutlaması gerçekleştirildi. Dreirosenbrücke'de halaylar ve sloganlarla başlayan kutlama Claramatte'ye kadar coşkuyla sürdü. Kutlama boyunca "Newroz Piroz be", "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları atıldı. Claramatte'de bir araya gelen kitle, newroz ateşi yaktı, halaylar çekti.

Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ali Şimşek halkın Newroz'unu kutlayarak başladığı konuşmasında Newroz'un Kürt halkı için önemine vurgu yaptı.

"Kürt halkına ve devrimcilere yönelen faşizm saldırılarına karşı Newroz'un direnişçi ruhuyla mücadelenin yükseltilerek mücadeleyi zaferle taçlandıracağız" diyen Şimşek'in konuşması ardından HBDH ve Kürdistanlıların dostlarının Newroz kutlamasına gönderdikleri mesajlar temsilciler tarafından okundu.

TEV-ÇAND İsviçre sanatçıları tarafından stranlar eşliğinde Newroz ateşi etrafında çekilen halaylarla kutlama geç saatlere kadar devam etti.

Kutlamanın sonunda, Zora'nın çağrısıyla İstanbul Sözleşmenin Türkiye tarafından fesedilmesini protesto amaçlı bir dayanışma videosu çekildi.

CENEVRE
İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde bir araya gelen 300'ü aşkın kişi Newroz'u kutladı. 

Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmada Abdullah Öcalan, Kürt halkı ve gerillaların Newroz'u kutlandı. Dört parça Kürdistan'da süren özgürlük hamlesi selamlandı ve direnişi yükseltme çağrıları yapıldı. 

Konuşmanın ardından stranlarla çekilen halaylarla kutlama sonlandırıldı.

VILLENEUVE-SAİNT GEORGE/GRINY
Fransa'nın başkenti Paris Paris'in Villeneuve St. George ve Grigny banliyölerinde TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri meşaleli yürüyüşle Newroz'u kutladı. 

Paris'te Covid-19'dan dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle dün yapılan gençlik yürüyüşüne polisler engel olmaya çalıştı.

Tüm baskılara rağmen yürüyüşlerine büyük bir coşku ile devam eden gençler sık sık "Biji berxwedana İmralîyê", "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwadana zîndana" sloganları attı. 

Havai fişekler ve renkli dumanlarla yürüyüşe renk katan gençler, tüm gençleri Newroz için sokaklara davet etti.

TOULOUSE
Fransa'nın Toulouse kentinde Newroz coşkulu bir şekilde kutlandı.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamaya Fransızlar da katıldı. Kutlamada yapılan konuşmalar ardından halaylar çekildi.

RENNES
Fransa'nın Rennes kentinde de Newroz meşaleli bir yürüyüş ile kutlandı.

Place du Colombier'de başlayan yürüyüş boyunca, "Öcalan için özgürlük", "Faşist Erdoğan", "Kürdistan için politik çözüm" sloganları atıldı. Republique Meydanı'nda ise ortak açıklama yapıldı.

DRAGUIGNAN
Fransa'nın Draguignan kentinde yüzlerce kişinin katılımı ile Newroz kutlandı.

"Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kıralım" şiarı ile düzenlenen Newroz etkinliği Parc Chabron'da gerçekleştirildi

"Biji Newroz, Yaşasın Newroz, Vive le Newroz" yazılı pankartlar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ bayrakları taşıyan halk "Önder Apo'ya özgürlük", "Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan" sloganları attı.

Yürüyüş ardından Draguignan Valiliği önünde bir miting düzenlendi.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde DKTM adına konuşmalar yapıldı.

GRAZ
Avusturya'nın Graz kentinde Newroz kutlandı. Hauptplatz'da bir araya gelen çok sayıda kişi Newroz'u kutladı.

Kutlama devrim mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Civaka Azad Avusturya Eşbaşkanı Halis Sever yaptığı konuşmada Newroz'u kutladı ve tarihte olduğu gibi bugün de Kürt halkı için Newroz'un zalimlere ve zulme karşı başkaldırı ve özgürlük bayramı olduğunu belirtti.

"Biji Newroz" sloganı atan kitle Newroz ateşi etrafında halaylar çekti.

ATİNA
Yunanistan'ın başkenti Atina'da Newroz kutlaması, Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci örgütlerin katılımının yanı sıra Yunanistanlı bazı anarşist grupların da katıldığı Newroz, Profigika işgal evlerinde halaylarla başladı.

Saygı duruşuyla başlayan Newroz programı;  KCDK-E, MLKP ve TKP-ML'nin Newroz mesajları ile devam etti. Genel olarak Newroz'un tarihsel ve güncel önemi, anlamı üzerine yapılan konuşmalardan sonra Newroz kutlaması müzik ve halaylarla sonlandırıldı.

ELEGEZ/OKOBERYAN
Ermenistan'ın Elegez ve Okoberyan bölgelerinde dün akşam saatlerinde Newroz büyük bir coşkuyla kutlandı.

Halk yaktıkları ateşler etrafında bir araya gelerek Newroz'u kutladı.

Kutlamalarda yapılan konuşmalarda Newroz'un direniş ve özgürlük olduğu belirtildi. Kutlamalarda "Biji Serok Apo", "Biji Newroz" sloganları atıldı, ateş etrafında halaylar çekildi.

DEN HAAG
Hollanda'nın Den Haag kentindeki kutlama adresi ise Wijkpark'tı. Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla düzenlenen kutlamada DEM-NED, TJK-Hollanda, DGB birer açıklama yaptı.

Açıklamalarda Abdullah Öcalan, Kürt halkı ve siyasi iradesine yönelik devam eden saldırı dalgasına dikkat çekildi.

Abdullah Öcalan ve zindan direnişçilerinin de sahiplenildiği konuşmalarda Kürt Halk Önderi etrafında kenetlenme çağrısı da yapıldı.

Sanatçıların da sahne aldığı kutlama, halaylarla sona erdi.

ARNHEM
Hollanda'nın Arnhem kentinde de Kürdistanlılar Newroz'u kutladı.

Öcalan'ın sağlığına dikkat çekilen kutlamada Kürt halkına karşı devam eden yeni saldırı dalgasına karşı ortak mücadele çağrısında bulunuldu.

AMSTERDAM
Amsterdam'daki Oosternpark'ta Newroz coşkuyla kutladı.

Newroz ateşinin yakılması ve halaylarla başlayan kutlamada, halk Newroz ateşinin üzerinden de atladı. Davul-zurna eşliğinde çekilen halayların ardından Newroz'un anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin "Önder Apo kırmızı çizgimizdir" denilirken HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye açılan kapatma davasına da dikkat çekildi.

17 Mart'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olan Serpil Ateş de kutlamada bir konuşma yaptı. Kürt halkının Newrozunu kutlayan Ateş, kimliğinden dolayı tehditler aldığını ve hiçbir zaman da kimliğinden vaz geçmeyeceğini söyledi.

Kutlama sanatçıların sahne alması, halaylar ve sloganlarla sona erdi.

KOPENHAG
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kürt Kültür Merkezi'nin önünde Newroz ateşi yakarak, "Biji Serok Apo" sloganlarıyla Newroz'u kutladı.

Kutlamada yarın yapılacak Newroz'a katılım çağrısı yapılırken "Biji Serok Apo", "Jin, jîyan, azadî" sloganları atıldı.

VASTERAS
İsveç'in Västerås kentinde de Newroz kutlandı. Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kitle, Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK ve KCK bayrakları taşıdıkları araç konvoyu ile Newroz ateşinin yakılacağı alana gitti.

Kent içindeki tur arından kutlama alanına ulaşan kitle "Biji Serok Apo" sloganı ile Newroz ateşinin yakılacağı alana giriş yaptı.

HELSİNKİ
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de de Newroz ateşi yakıldı.