28 Eylül 2024 Cumartesi

Ape Yûsif ve torunları şehadet yıldönümünde anıldı

Yurtsever Yûsif Gulo ile torunları Muhammed ve Mazlum, katledilişlerinin birinci yılında yapılan anmada, "Tüm saldırılara rağmen ısrarla mücadele edeceğiz" denildi.

Rojava Devrimine büyük emekler veren Yûsif Gulo ile torunları Muhammed ve Mazlum'un SİHA saldırısında katledilmelerinin üzerinden bir yıl geçti. Gulo Ailesi'nin üç şehidi ile aynı dönemde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Anter Dersim için Qamışlo'da bulunan Delil Saroxan Şehitliği'nde anma düzenlendi. Anmaya Qamişlo'ya bağlı ilçelerden yüzlerce kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Mihammed Emin, yurtsever Gulo Ailesinin mücadelelerinin takipçisi olacaklarını kaydetti. Emin, "Kürdistan ve Ortadoğu toprakları hassas bir süreçten geçiyor. Türk devleti de saldırılarını artırdı. Düşmanı ve ona yardım eden ajanları yenmek için gece gündüz çalışmak görevimizdir. Düşman bilsin ki saldırılara rağmen ısrarla mücadele edeceğiz" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (Tev-Dem) Eşbaşkanı Ruken Ehmed de yaptığı konuşmada, Gulo Ailesinin topraklarına, devrime ve özgürlüğe bağlı olduğunu belirtti. Ruken Ehmed, "İşgalci Türk devleti, 50 yıldır özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren Kürdistan güçlerini yenmek için tüm kirli yöntemleri ve silahları kullandı. Bu saldırılar bizi yıldırmadı, yıldırmayacak" dedi.

Anmada Gulo Ailesi adına söz alan Necah Gulo, şehit düşen eşi ve torunlarının yaşamlarını devrime adadıklarını vurguladı. Necah Gulo şunları söyledi: "Ape Yusif ve tüm özgürlük şehitlerinin canlarını verdiği yola sadık kalacağız. Yûsif, Mazlum ve Muhammed Gulo sadece ailelerinin değil, bütün Kürdistan halkının şehitleridir. Kürt halkı şehitlerinden onur duymalı."

Sık sık "Şehit namirin" sloganı atılan anma, mezar ziyaretleri ile sona erdi.