18 Eylül 2024 Çarşamba

Antalya Kadın Platformu: Başka çocuklar katledilmesin diye mücadele edeceğiz

Kamuoyu baskısı olmasaydı Narin'in bulunmayacağını ya da "normal" bir ölüm olarak üstünün örtüleceğini söyleyen Antalya Kadın Platformu, "Başka çocuklar katledilmesin, istismara uğramasın diye, erkek adalet değil, gerçek adalet için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Antalya Kadın Platformu, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için Attalos Meydanında açıklama yaptı. Kadınlar, failler yargılanana kadar davanın takipçisi olacaklarının altını çizdi. 

Eylemde sık sık, "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Çocuk istismarı politiktir", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Kayıp çocuklar isyanımızdır" sloganları atıldı. 

Narin'in fotoğrafının yer aldığı, "Üzgünüz, öfkeliyiz, susmuyoruz. Çocuk cinayetleri politiktir" pankartı ile "Narin için sokaktayız", "AKP elini çocuklardan çek", "Narin'e ne oldu", "Çocuk cinayetleri politiktir", "Kutsal aileniz cezasızlık politikalarınız yerin dibine batsın" dövizlerinin taşındığı eylemin metnini Fatma Şahin okudu. 

'KAMUOYU BASKISI OLMASAYDI NARİN HİÇ BULUNMAYACAKTI'
Kamuoyu baskısı olmasaydı belki de Narin'n hiç bulunamayacağını ya da üstü örtünen "normal ölüm" olarak kayda geçeceğini söyleyen Şahin, "Devlet tarafından kutsallaştırılan 'aile' , cezasız kalan çocuk istismarları, devletin erkek egemen siteminde kadın ve çocuğun yerinin aile reisinden sonra gelmesinin sonucudur Narin'in katledilmesi" dedi. 

'DEVLET FAİLLERE GÜÇ VERDİ'
Devletin çocukları koruyan ve düzenli işleyen bir mekanizması olmadığının altını çizen Şahin, "Ölümüne intihar süsü verilen 11 yaşındaki Rabia Naz, 18 gün bulunamayan Leyla'nın adli tabip dosyasından cinsel istismar ifadelerinin çıkarılması ve amcası olan failinin serbest bırakılması etkin olmayan mekanizmasının göstergesidir. Kadını ve çocuğu koruyan İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede AKP iktidarının isteğiyle çıkıldı,  6284'ü uygulamadı, çocukların cinsel suistimal ve cinsel istismara karşı koruyan Lanzoretti sözleşmesi hedef gösterildi. Bunlara paralel işleyen devletin erkek adalet sistemiyle verilen  cezasızlık kararları  faillere, kadına ve çocuğa şiddet uygulayanlara, cinsel istismarda bulunanlara güç verdi" ifadelerini kullandı. 

'BAŞKA ÇOCUKLAR KATLEDİLMESİN DİYE MÜCADELE EDECEĞİZ'
"Narin'in ölümündeki gizlilik örtüsü nedir? 3 kez aranan Eğertutmaz deresinde  Narin'in bedeni daha önce neden bulunamadı? Narin'in ailesinin AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'yla 40 yıllık dostluğu olduğu için mi yayın yasağı geldi? Kim ya da kimler korunuyor korunmaya çalışılıyor? Narin'in ablası bir yerden düşerek mi öldü, aile içinde gizlenen en küçük ihtimal dahi soruşturulacak mı, şüpheler göz ardı mı edilecek? TUİK 2016 yılından beri kaybolan çocuk verilerini neden açıklamıyor" sorularını yönelten Şahin, Narin'in katilleri ceza alana kadar davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Şahin, ekledi: "Başka çocuklar katledilmesin, istismara uğramasın diye, erkek adalet değil, gerçek adalet için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."