27 Eylül 2024 Cuma

Anne Atakan katile 'katil' dediği için yargılanıyor

Gezi direnişinde katledilen Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Dilek Doğan'ı katleden polislere 'Katil' dediği için hakim karşısına çıktı. Anne Atakan, "Katile katil denir" dedi.

Hatay Adliyesinde, Gezi direnişi sırasında katledilen Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan'ın Dilek Doğan'ı evinde katleden polislere sosyal medyada 'katil' demesi nedeniyle yargılandığı dava görüldü.

Duruşmada söz alan anne Emsal Atakan, yüreği yanan bir anne olduğunu, oğlu ile ilgili davanın henüz açılmadığını ve Dilek Doğan'ın bu şekilde öldürülmesinin kendisine çocuğunu hatırlattığını belirtti.

Avukatlar da savunmada Türk Dil Kurumu'nda yer alan katil tanımını hatırlatarak, öldürene mesleği fark etmeksizin katil denildiğini vurguladı. Dilek Doğan'ın katillerinin yargılandığı dosyada da apaçık bir şekilde 'katillerin' yer almakta olduğunu belirten avukatlar, ayrıca suça bulaşan polislere itibarlarını geri vermenin mahkemelerin işi olmadığı ifade etti.

Ali İsmail Korkmaz'ın abisi müdahil Avukatlardan Gürkan Korkmaz, "Tekmesiyle kardeşimin ölümüne sebep veren polis, ayağı için rapor almış ve mağdur olduğu gerekçesi ile Gezi davasına müdahil edilmiştir" dedi.

Duruşma 26 Mart 202 tarihine ertelendi.

BİZLER DEĞİL KATİLLER HESAP VERECEK
Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi ve babası, Hatay Eğitim Sen, İHD, HDP İl Yönetimi, SYKP, TİP, Halkevleri katıldı.

Emsal Atakan, "7 yılı aşkın süredir oğlum Ahmet Atakan için adalet arayışım sürerken oğlumun davasını bile açmadılar ancak bugün benim hakkımda dava açılıyor. Tüm Türkiye'nin gözü önünde Dilek Doğan'ın evinde nasıl katledildiğini herkes gördü. Katile katil dediğim için cezam talep ediliyor. Oysa katile katil denilir. Bizler değil, katiller hesap verecektir. Katledilen çocuklarımız için adalet talep ediyoruz" dedi.

GEZİ YARGILANAMAZ
Tülay Hatimoğulları da burada yargılananın Emsal Atakan değil, düşünce özgürlüğü, Gezi'nin yarattığı ruh ve Gezi'nin ta kendisi olduğunu söyledi. "Ahmet Atakan'ın faillerinin cezalandırılması için dava dahi açılmazken, Ahmet Atakan'ın annesinin yargılanmasının izah edilemez olduğunu" vurgulayan Hatimoğulları, Sonuna kadar tüm Gezi şehitleri ailelerinin yanında olacaklarını belirtti. Hatimoğulları, İstanbul'da görülen davada Osman Kavala nezdinde, müebbetle Gezi'nin yargılanmaya çalışıldığını ancak Gezi'nin de Emsal Atakan'ın da yargılanamayacağını söyledi.

Emsal Atakan'ın avukatı Hatice Can da, "Emniyet güçlerini aşağılama iddiası ile Emsal Atakan'ın yargılandığı dava için buradayız. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken bir paylaşım nedeni ile sanık olarak yargılanmaktadır. Maalesef sanığı emniyet güçleri olduğu zaman girdiğimiz davalarda cezasızlıkla karşılaşıyoruz. Bizler adalet arayışımızdan, devletin hukuk devleti olmasından Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeler uyarınca düşünce ve ifade özgürlüğünün sonuna kadar yaşama geçmesi yönünde mücadelemize devam edeceğiz" dedi.