18 Eylül 2024 Çarşamba

Ankara'da kadınların iradesi polise geri adım attırdı: Faileri değil çocukları koruyun

Katledilen Narin için yürümek isteyen Ankaralı kadınlar polis tarafından engellendi. Kadınların önüne barikat kurulurken, kadınlar barikat önünde oturma eylemine geçti. Sloganlarla barikata yüklenen kadınlar barikatı aşarak yürüdü. Kadınlar, Narin'in katilleri yargılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. 

Ankara Kadın Platformu, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için yürümek isteyen kadınların önüne polis barikatı kuruldu. Kolej Meydanından "Failleri değil, çocukları koruyun" pankartı ile Sakarya Caddesi'ne yürümek isteyen kadınların önü polis tarafından kesildi. 

NARİN'İN KATİLİNİ BULMAK İSTEMEYENLER KADINLARIN ÖNÜNE BARİKAT KURDU
Polis kadınları kaldırımdan yürümeye zorlarken, kadınlar bu  dayatmayı reddetti. Yolu trafiğe kapatan kadınlara polis saldırdı. Önlerine kurulan barikata tepki gösteren kadınlar, "Bize barikatı kuranlar, katilleri bulmak istemeyen devlettir" dedi. 

KADINLARIN İRADESİ KARŞISINDA POLİS GERİ ADIM ATTI
Sakarya Caddesine yürüyüşü engellenen kadınlar, kurulan polis barikatının önünde oturma eylemine geçti. Sık sık, "Koruma, aklama, yargıla", "Narin'in hesabını soracağız", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları atan kadınların iradesi karşısında polis geri adım atmak zorunda kaldı. 

'ÇOCUK CİNAYETLERİ POLİTİKTİR'
Barikatı aşan kadınlar "Katil Hizbullah işbirlikçi AKP", "Batsın, batsın kutsal aileniz batsın", "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan inadına isyan inadına özgürlük", "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Narin'in hesabını soracağız", "Çocuk cinayetleri politiktir" sloganlarıyla yürüdü. Açıklamanın metnini Sevinç Koçak okudu.

'FAİLLERİ DEĞİL ÇOCUKLARI KORUYUN'
"Failleri değil, çocukları koruyun" diyen Koçak, katledilen 8 yaşındaki Narin'in tabutuna örtülen gelinliğe tepki gösterdi. Gelinliğin arkasına saklamaya çalışılan kutsal aile kodlarının ve o kutsal ailelerde kaç çocuğun istismar edildiğine, kaç kadının erkek şiddetine mahkum edilmek istendiğine dikkat çeken Koçak, acilen yerine getirilmesi için şu talepleri sıraladı:
🔹"Narin'in tüm faillerinin yanı sıra, failleri koruyan milletvekilleri, bakanlar, mülki amirler hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesini, sorumluluk zincirinin açığa çıkartılarak yargılama sürecinin kutsal aile-tarikat-siyasal erk üçgeniyle gölgelenmeden adil ve şeffaf bir biçimde ilerletilmesini, 
🔹2016'dan bu yana her yıl kaç çocuğun kaybolduğunun ve bu çocukların akıbetlerinin düzenli olarak açıklanmasını, 
🔹Çocuklara karşı işlenen her türlü suçta; tarikat, cemaat, bürokrat, her türlü kişi, kurum ve yapılarla ilgili cezasızlık politikasına derhal son verilmesini,
🔹Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nda çocuk istismarının önünü açan maddelerin çocuğun yüksek yararı gözetilerek acilen yeniden düzenlenmesini,
🔹Tarikat ve cemaatlerle yapılan çocuk koruma protokollerinin derhal iptal edilmesini,
🔹Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin CEDAW, Lanzarote ve BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ndeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmesini,
🔹Hukuksuz alınan kararın iptal edilerek İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesini acilen talep ediyoruz!"

'VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Koçak, son olarak Narin'i öldüren karanlığı yırtmak için ve her bir çocuk, kadın, LGBTİ+ güvende olana dek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini yineledi.