27 Eylül 2024 Cuma

Ankara'da cemevlerine saldıran sanığa 'akli dengesi yok' raporu

Ankara'da 2022 temmuz ayında 3 cemevine gerçekleştirilen saldırılar sonrası tutuklanan Ahmet Ozan K. hakkında "akli dengesi yerinde değil" raporu verildi. Duruma tepki gösteren HDP'li Kemal Bülbül, Alevi inancına dönük saldırılarda cezasızlık politikasının devam ettiğini söyledi.

Ankara'da 30 Temmuz 2022 tarihinde Şah-ı Merdan Cemevi, Anafatma Cemevi ve Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'ne gerçekleştirilen saldırıların faili olarak tutuklanan Ahmet Ozan K. hakkında akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin rapor verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya milletvekili Kemal Bülbül, faile verilen rapora tepki gösterdi. Alevi inancına dönük saldırılarda cezasızlık politikasının devam ettiğini kaydeden Bülbül, saldırıya ilişkin duruşmanın 30 Ocak'ta görüleceğini hatırlattı. Bülbül, "Duruşma öncesinde bu kişi hakkında akli dengesinin yerinde olmadığı şeklinde rapor verilmiş. Bu bir tür suçluyu aklama çabasıdır. 2022 yılında yaptığı saldırıdan dolayı bugüne kadar sürecin aksatılması bir yana bu kişi hakkında cezasızlık politikasının uygulanacak olması sistemin, AKP-MHP iktidarının geleneksel devlet anlayışının konuya bakışını gösteriyor" dedi.