28 Eylül 2024 Cumartesi

Anarşist gençler: Evde kalsak açız çalışırsak korona

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yapan kafe, bar çalışanı üç genç, "Genel greve çıkalım hakkımızı alalım ve biz yaşayalım" dedi.

Kafe, bar çalışanı üç genç Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İstanbul İl Müdürlüğü önünde genel grev çağrısı yaptı.

"Evde kalsak açız çalışırsak korona" yazılı pankart açan gençler burada yaptığı açıklamada, "Bundan beş gün önce bir ekonomi paketi açıklandı. 19 maddelik bu pakette ne biç geçici işlerde çalışan öğrencileri, ne fabrikalarda çalışan işçileri, ne mavi yakalıları, ne kağıt toplayıcılarını, ne kamu çalışanlarını, ne işsizleri ne de diğer arkadaşlarımızı gören bir madde yok. Hala bir gelişme de yok" denildi.

Hala sağlıksız koşullarda çalışanların var olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu durumu günlemleştirip sağlığı için önlem almak isteyenler işten atılıyor. Asla ücretli izin talebi gündemleştirilmiyor" diye belirtildi.

Hacı Sabancı'nın sosyal medya paylaşımında 'sakin ol şampiyon ben evdeyim' diyebildiği kaydedilen açıklamada, "Biz işçilerden çalarak kazandığı serveti ile aldığı yalısında kendine güvenli bir alan yaratan bu kişinin tavrı, bütün patronların tavrı olmuş durumda ve devlet yalnızca bu yüzsüz kişileri koruyor. Tuzu kuru-karnı tok olanlar evden çıkmasa da oluyor. Peki bize bu kadar evde kal çağrısı yapan devlet evde kalmamız için ne yapıyor? Hiç bir şey yapmıyor ve hiç bir şey yapmayacak" denildi.

Yapılan konuşmada genel greve çıkma çağrısı yapan gençler, "Bugün hissetmekte olduğumuz bu krizimiz daha da derinleşecek ve bütün emekçiler olarak bir şey yapmazsak biz öleceğiz patronlar yaşayacak" diye belirtti. Gençler, "Genel greve çıkalım hakkımızı alalım ve biz yaşayalım" diye vurguladı.