28 Eylül 2024 Cumartesi

Alişer Deniz Tugayı savaşçıları: Direneceğiz

İşgal alanlarını genişletmek isteyen Türk devleti ve çetelerine karşı Til Temir'de cephe hattını savunan Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, olası her türlü saldırıya hazır olduklarını belirtti: "Uçak da gelse, tank da gelse, hangi ağır silahla saldırırlarsa saldırsınlar, biz buradayız ve direneceğiz."

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını son dönemde yoğunlaştırdı. 19 Kasım gecesi başlayan yeni işgal saldırısı girişimi, bir hafta süren hava saldırılarının ardından, yoğun top atışları ve bombardıman biçiminde sürüyor.

2019 yılında Serekaniyê'nin işgal edilmesi sonrasında işgal alanlarıyla sınır haline gelen Til Temir cephesinde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. İlçeyi çevreleyen köyler her gün top atışlarına tutuluyor. Devrim güçleri, işgalcilerin saldırı ve sızma girişimlerine yanıtlar veriyor, misilleme eylemleri gerçekleştiriyor. Ön cephe hattında görüştüğümüz Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, işgal güçlerine karşı direnişi sürdürdüklerini dile getirdi. Rojava devrimini savunmayı sürdüreceklerinin mesajını verdi.

'DEVRİMİMİZİ DURDURAMAZLAR'
ETHA'ya konuşan tugay komutanlarından Raman Efrîn, yoğun top atışları ve saldırılar altında cephe hattını savunduklarını belirtti. Türk devletinin her gün saldırdığını vurgulayan Efrîn, sömürgeci Türk devletinin devrimi zayıflatmak istediğini ve emperyalistlerin da buna göz yumduğu kaydetti. Efrîn, "Ne yaparlarsa yapsınlar devrimimizi durduramazlar. Çünkü bu devrim, şehitlerin kanıyla yaratıldı. Elimizden ne gelirse yapacağız" ifadelerini kullandı.

'DÜŞMAN KEŞFİ ŞU AN ÜZERİMİZDE DOLAŞIYOR'
Röportajın yapıldığı anlarda Türk devletine ait SİHA'ların üzerlerinde dolaştığına dikkat çeken Efrîn, saldırılara ve keşif uçağı hareketliliğine karşın savaş mevzilerinde olduklarını kaydetti. Türk devlet yetkililerinin "Ayakkabı numaralarını dahi biliyoruz" sözünü anımsatan Efrîn, "Biz buradayız, hazırız. Buyurun gelin" dedi.

'KEMAL PİR PARTİDEN ÖĞRENMİŞ BİR FEDAİYDİ'
Til Temir'de 22 Kasım günü yönelik gerçekleştirilen saldırılar sırasında tugay komutanlarından İbrahim Xelil El Nasir'ın (Kemal Pir) şehit düştüğünü anımsatan Efrîn, aynı cephelerde birlikte komutanlık yaptığı Nasir'ın fedai bir yaşam geçirdiğini kaydetti. El Nasir'in, SİHA saldırısında şehit düşen arkadaşlarının yerde kalmasına dayanamadığı için canını feda ettiğini vurgulayan Efrîn, "Şehitlerin izinde, partinin yolunda yürürdü. Partiden öğrenmiş bir fedaiydi" dedi.

Tugayın şehit komutanları Welat Yıldız ve Kemal Pir'in izinde olacaklarına söz veren Efrîn, "Hiçbir zaman intikamlarını yerde bırakmayacağız" dedi. Rojhilatê Kürdistan'da devam eden halk ayaklanmasından güç aldıklarını belirten Raman Efrîn, faşist molla rejiminin gerçekleştirdiği katliamları kınadı, halk direnişini selamladı.

'ELLERİNDE NE KADAR AĞIR SİLAH VARSA KULLANIYORLAR'
Savaş tünellerinde düşman saldırılarına karşı hazırlık yaptıklarını belirten tugay savaşçılarından Welat Hesekê, son dönemde saldırıların yoğunlaştığına dikkat çekti, "Ellerinde ne kadar ağır silah varsa, bize karşı kullanıyorlar" dedi. Türk devleti ve emperyalistlerin işgal ittifakı yaptıklarını belirten Welat Hesekê, "Ne Türkiye ne de diğerleri bize bir şey yapamaz. Çünkü biz şehitlerin yolunu son damla kanımıza kadar takip ediyoruz" dedi. Welat Hesekê, son kişi kalana kadar toprakları için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

'ŞEHİT SERFİRAZ VE ŞEHİT KEMAL'İN YOLUNU BIRAKMAYACAĞIZ'
Tugay savaşçılarından Şiyar Menecir de cephedeki durumun iyi olduğunu ve morallerinin yüksek olduğunu kaydetti. Şiyar Menecir, tüm saldırılara karşı hazır olduklarını ifade etti. Son dönemde işgalci Türk devletinin saldırılarının yoğunlaştığını hatırlatan Şiyar Menecir, yoğun top atışlarına rağmen cepheyi koruduklarını kaydetti. Yollarının şehitlerin yolu olduğunu belirten Şiyar Menecir "İrademiz hiç bir zaman kırılmayacak. Şehit Serfiraz ve Şehit Kemal Pir'in yolunu bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

'YAKINDA ZAFER BİZİM OLACAK'
İşgal güçlerinin saldırılara karşı hazırlıklı olduklarını ifade eden Rodî Sûsê de, asla teslim olmayacaklarını ve tüm çeteleri topraklarından çıkarana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Rodî Sûsê, "Şehitlerin yolunu takip edeceğiz. Yakında zafer bizim olacak" dedi. Türk devletinin sivilleri hedef aldığını da kaydeden Rodî Sûsê, halka ve şehitlere işgal edilen toprakları tekrar özgürleştireceklerinin sözünü verdi.

'SON NEFESİMİZE KADAR DİRENECEĞİZ'
Topraklarını ve bölge halkları korumak için cephe hattını savunduklarını kaydeden tugay savaşçısı Baran Serêkaniyê şöyle konuştu: "Uçak da gelse tank da gelse, hangi ağır silahla saldırırlar ise saldırsınlar, biz buradayız ve direneceğiz. Şehitlerimizin yolunu izliyoruz."

İşgalci Türk devletinin yoğun askeri teknik kullanarak irade kırmayı hedeflediğini belirten Baran Serekaniyê "Bu saldırılar irademizi kıramaz. İrademiz daha çok güçleniyor. Son nefesimize kadar direneceğiz" dedi.

'HALKLARIMIZA SÖZ VERİYORUZ DEVRİMİ KORUYACAĞIZ'
Cephe görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden tugay savaşçısı Aras Serêkaniyê ise, "Yoldaşlarımızın şehit düştüğü yoldayız. Bu yolda yürüyeceğiz" dedi. Saldırılara karşı mevzilerinde olduklarını vurguladı ve saldırıların onları vazgeçiremeyeceğini vurguladı.

Devrim topraklarını koyacaklarına dair bölge halklarına verdikleri sözü yineleyen Şervan Hesekê isimli savaşçı da, yaptıkları eylemlerle şehitlerin intikamını alacaklarını kaydetti. Saldırılar karşısında iradelerinin daha da güçlendiğini kaydeden Şervan Hesekê, "Ben ve tüm arkadaşlarımın silahları, her zaman ellerimizde, direnişi sürdüreceğiz" dedi.