28 Eylül 2024 Cumartesi

Aleviler Köln'de miting düzenleyecek

Alevi örgütleri, KHK ile kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ve Meclis'teki torba yasaya karşı yarın Köln'de miting düzenleyecek. AABK, mitinge katılım çağrısı yaptı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı kararnamesiyle kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ve Meclis'teki torba yasa düzenlemesine karşı yarın Türkiye saatiyle 14.00'da Almanya'nın Köln kentinde miting düzenleyecek.

'MÜCADELEYİ KARARLI SÜRDÜRMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK'
Mitinge ilişkin açıklama yapan AABK Eşit Başkanları Nevin Kamilağaoğlu ile Hüseyin Mat, Alevilerin Meclis önünde eylem yaptığı günün gecesi çıkarılan kararnameyle "Ben ne dersem yaparım" anlayışının sürdürüldüğünü vurguladı. Dayatılan onursuzluğa sessiz kalmayacaklarını belirten AABK başkanları, kanun hükmünde kararnamenin Aleviler için hükümsüz olduğunu kaydetti, "Bu faşist tutum ve davranışa karşı direniş mücadele hattını daha da büyütmek ve kararlı bir şekilde sürdürmekten başka çare yoktur" dedi.

MİTİNGE KATILIM ÇAĞRISI
AABK Eşit Başkanları Kamilağaoğlu ve Mat, yarın saat Türkiye saatiyle 14.00'da Köln'de yapılacak mitinge katılım çağrısında bulunarak şunları söyledi: "Kitlelerimizi Köln şehrine akın akın gelmesi için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Aleviler vardır Alevilik haktır. Aşk ile."