28 Eylül 2024 Cumartesi

AKP'den Cumhuriyet'e 100 bin liralık tazminat davası

AKP, Cumhuriyet gazetesinin 9 Aralık tarihli "AKP karanlığı ülkeyi boğuyor" manşetine 100 bin liralık manevi tazminat davası açarak, AKP'nin "kişilik ve saygınlığa saldırıda bulunulduğunu" iddia etti.

Cumhuriyet gazetesinin 9 Aralık'ta yayınladığı, Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarına ilişkin "AKP karanlığı ülkeyi boğuyor" manşetli habere AKP avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Cemaloğlu ve Sevencan'ın Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunulduğu" iddia edilerek, "mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla AKP'nin toplum nezdinde itibarının zedelenmek istendiği" öne sürüldü.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Yargıya intikal eden konuda müvekkil parti adeta eylemin failiymiş gibi gösterilmeye çalışılarak, siyaseten yıpratılmak istenmektedir. Bu durum açıkça hukuka aykırıdır. Siyaset üstü, hassas bir mesele üzerinden atılan başlıkla olumsuz algı oluşturularak kamuoyu yönlendirilmek istenmiştir. Konuya ilişkin net tavrını ortaya koymuş ve bugüne kadar çocuk hakları bağlamında birçok reforma imza atmışken AK Parti'yi, 'laiklik ilkesine aykırı hareket ederek ülkeyi karanlığa boğmakla' itham etmek, en hafif tabiriyle itibar suikastıdır."