28 Eylül 2024 Cumartesi

'AKP virüs yerine Kürtlerin iradesiyle savaşıyor'

Kayyım atanan Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Meryem Yıldız, koronavirüsü ile mücadele etmesi gereken AKP iktidarının Kürt halkının iradesiyle savaştığını belirterek, irade gasbını kabul etmeyeceklerini söyledi. 

Türkiye'de dikkatler yayılan koronavirüs salgınına çevrilmişken, İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla HDP'nin Batman, Ergani, Silvan, Lice ve Eğil belediyelerine kayyum atandı. İlçe kaymakamının kayyum olarak atandığı Ergani Belediyesi'nde aramalar sürerken, belediyenin eşbaşkanı Ahmet Kaya, evine yapılan baskınla gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Abluka altına alınan hizmet binası önünde bekleyişini sürdüren belediye eşbaşkanı Meryem Yıldız ve meclis üyelerinin binaya girişlerine izin verilmiyor. 
 
Kayyum atanmasına tepki gösteren eşbaşkan Yıldız, AKP'nin irade tanımamazlık siyasetinde ısrar ettiğini kaydetti. Belediyelerin haksız ve hukuksuz bir şekilde gasp edildiğini söyleyen Yıldız, Ergani halkının bu irade gasbını kabul etmeyeceğinin altını çizdi. Seçilmiş bir eş başkan olarak kendi belediyelerine giremediklerini ifade eden Yıldız, korona günlerinde AKP'nin her türlü krizi fırsata çevirdiğini söyledi. Atanan kayyımın meşruiyetinin olmadığını dile getiren Yıldız, "Koronavirüsle mücadele etmesi gereken AKP, Kürt halkının iradesiyle mücadele ediyor. Türkiye halkları bunun hesabını soracaktır" diye konuştu.