27 Eylül 2024 Cuma

Afyon'a sevk edilen tutukluların kaburgasını kırdılar

Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'ne sevk sırasında darp edilen tutuklu Engin Okuducu, "Darp nedeniyle vücudumuzda kırıklar oluştu. Kiminin ayağı, kaburgası ve kolu kırıldı. Her birimizi ayrı ayrı hücrelere koydular. Tedavimiz yapılmıyor" dedi. 

Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde kalan Engin Okuducu ile birlikte 15 tutsak 12 Şubat'ta Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'ne sevk edildikleri sırada darp edildiler. Yol boyunca kötü muameleye maruz bırakılan tutsaklar, hapishanede de hücreye konulduklar. Haftalık telefon görüşmesinde ailesiyle yaşadıklarını paylaşan Okuducu, işkenceden kaynaklı vücutlarında kırıklar oluştuğunu söyledi. Çocukların hayatından endişe duyan aile, İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi'ne başvurdu.

'VÜCUDUMUZDA KIRIKLAR VAR'
Okuducu'nun amcası Sabahattin Okuducu, yeğeninin bugün haftalık telefon görüşmesinde tabi tutuldukları hak ihlallerini paylaştığını aktardı. Okuducu, yeğeninin kendilerine, "Çarşamba günü Afyon Cezaevi'ne sürgü edildik. Sürgün sırasında ve getirildiğimiz cezaevinde darp edildik. Darp nedeniyle vücudumuzda kırıklar oluştu. Kiminin ayağı, kaburgası ve kolu kırıldı. Her birimizi ayrı ayrı hücrelere koydular. Tedavimiz yapılmıyor. Bu konuda gerekli mercilere başvurmanızı istiyoruz" dediğini belirtti. 

Okuducu, hapishaneyi aradıklarını ve bir yetkilinin kendilerine, "Evet, Engin Okuducu burada. Tekli koğuşlarda kalıyor. Herhangi bir darp olayı yoktur. Bu konuya dair istediğiniz yere başvurabilirsiniz" dediğini söyledi. Okuducu, İHD'ye başvuru yaptıklarını ve tutukluların hayatlarından endişe duyduklarını vurguladı. "Tutsakların sağlığından ve can güvenliğinden devlet sorumludur" diyen Okuducu, hak ihlallerinin son bulmasını istedi.