18 Eylül 2024 Çarşamba

Adana'da Narin ve çocuklar için mücadele sözü

Adana Kadın Platformu çağrısıyla katledilen 8 yaşındaki Narin için yürüyüş ve oturma eylemi yapıldı. Narin'in katledilmesinde parmağı olan tüm sorumluların yargılanmasını isteyen kadınlar, çocuklar için güvenli bir dünya için mücadele edeceklerinin sözünü yineledi 

Adana Kadın Platformu, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için İnönü Parkına yürüdü. Narin'in fotoğrafının olduğu "Çocuklar için güvenli bir dünya Narin için adalet" pankartları ile faillerin yargılanmasının istendiği dövizleri taşıdı.

Basın metnini Helin Kaya, okudu. Ne yazık ki bu ülkede çocukların, kadınların, işçilerin katledilmeği tek bir gün bile olmadığını söyleyen Kaya, "Biliyoruz ki Narin ilk değil. Türkiye kayıp çocuk vakalarında dünyada ilk sıralarda. Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre 2008-2016 yılları arasında toplam 104 bin 531 çocuk kayboldu. Ancak 2016 yılından itibaren verilerin açıklanması durduruldu. Türkiye’nin kayıp çocuklar ülkesi olduğu gerçeği veriler açıklanmayarak gizlenmek isteniyor" dedi.

Kaya, Narin'in katledilmesi sürecindeki bütün sorumlular ortaya çıkarılana, en ağır cezayı alana kadar ve çocukların güvenle yaşayacağı ortamlar yaratılana kadar mücadele edeceklerini kaydetti. 

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapıldı.