29 Eylül 2024 Pazar

Adana BMG: Devrim günceldir

Birleşik Mücadele Güçleri'nin Adana'da gerçekleştirdiği panelde konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, emekçi ve ezilenlerin faşist saldırılara teslim olmadığını söyledi, işçi ve emekçiler, kadınlar, ezilen halkların isyanlarının devrimin güncelliğine işaret ettiğini vurguladı. Tümüklü, kimyasal saldırı görüntülerinin, Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesinin yanında yer alma çağrısı olduğunu söyledi.

Adana Birleşik Mücadele Güçleri (BGM), İnşaat Mühendisleri Odası'nda, "İsyan, devrim, devrimin güncelliği" konulu panel düzenledi. Panelin moderatörlüğünü Demokratik Bölgeler Partisi'nde (DBP) Berivan Gökalp yaparken, konuşmacı olarak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan panelde söz alan moderatör Berivan Gökalp, devrim yolunda ağır bedeller verildiğini belirterek, kadınların öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi'ne dikkat çekti. Gökalp, tüm baskı ve saldırılar karşısında mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

'SAVAŞ VE YIKIMDAN BAŞKA BİRŞEY GETİRMİYORLAR'
Emperyalist ve kapitalist sistemin bugün halklar için yıkımdan, savaştan, çürümeden ve yoksulluktan başka bir şey getirmediğini ifade eden Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi de, Gezi'den bu yana yaşanan ayaklanma ve isyan sürecine değindi. Hizmetçi, şu anda İran'da bugün yaşanan ayaklanmanın tarihsel kodlarının olduğunu belirterek, devrimin güncelliğini koruduğunu söyledi.

'YÖNETİLENLER YÖNETİLMEK İSTEMİYOR'
Dünya çapında zenginlerin servetlerine servet katarken, yoksulların daha da yoksullaştığına ilişkin verileri açıklayan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise, bu oranlar arasındaki açının her geçen yıl daha da arttığına işaret etti.

Türkiye coğrafyasında politik özgürlük sorunu olduğunu belirten Tümüklü, faşist rejimin baskı, saldırı ve katliamlarına rağmen sonuç alamadığını, ezilen halkların, kadınların, LGBTİ+'ların, işçi ve emekçilerin, gençlerin direnişini sönümlendiremediğini kaydeden Tümüklü, "Artık fiş koptu, yönetenler eskisi gibi yönetemezken, yönetilenlerin de eskisi gibi yönetilmek istemiyor" dedi.

Pandemi öncesinde 41 ülkede halk isyanları olduğunu hatırlatan Tümüklü, pandemi dönemi ve sonrası gelişen işçi sınıfı mücadelesi, kadınların direnişi ve ezilen halkların isyanlarına değindi. Tümüklü, direniş ve halk isyanlarının işçi ve emekçilerin, ezilen halkların, kadınların direnişinin devrimin güncelliğine işaret ettiğini vurguladı.

'KİMYASAL SİLAH GÖRÜNTÜLERi KÜRT HALKININ MÜCADELESİNE DESTEK ÇAĞRISIDIR'
Türkiye'nin kimyasal silah saldırılarına ilişkin de konuşan Tümüklü, "Bu kadar baskıya, şiddete, zora teslim olunuyor mu? Olunmuyor. Her seferinde aynı şeyi yapıyor. Kimyasal kullanıyor, gerillaya. Ona karşı çıkan aydınları ya da gazetecileri yerlerde sürükleyip, işkence yapıp, işkenceyi herkesin gözüne sokuyor. Çıplak zora başvurdukça emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesi büyüyor. Görüntüler hepimize çağrıdır. Bu işgalci savaşın karşısında durma çağrısıdır. Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek çağrısıdır" dedi.

Panel soru ve cevap bölümü ile son buldu.