28 Eylül 2024 Cumartesi

Adalet talebini duymayanlar tutsak yakınlarının eylemini engelledi

Adalet Nöbeti'nin 671. gününde olan Diyarbakır'daki tutsak yakınlarının eylemi, valiliğin 7 günlük eylem ve etkinlik yasağı gerekçesiyle engellendi. Tutsak yakınları, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Tutsak yakınlarının hasta ve infazı yakılan  tutsaklar için mücadelesi sürüyor. Tutsak yakınlarının adalet talepleri görmezden gelirken çeşitli baskı ve engellemelere de maruz kalıyorlar. Adalet Nöbeti'nin 671. gününde olan tutsak yakınlarının eylemi Diyarbakır Valiliği'nin 7 günlük eylem ve etkinlik yasağı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendi.

Yasak kararına tepki gösteren Hamdusena Ada'nın kardeşi Reşahat Ada, "Valiliğin bu kararını kınıyoruz. Ağır hasta tutuklularımız için adalet talebimizi her yerde seslendirmeye devam edeceğiz bu hafta olmazsa bile önümüzde ki hafta eylemimize devam edip hasta tutukluların sesi olacağız" dedi.

Ağır hasta tutsak Abdulhalim Kırtay'ın kızı Herdem Mervanî de, eylemlerinin hukuki, vicdani ve insani bir eylem olduğunu dile getirerek, "Taleplerimiz belli ancak valilik kararı getirdiği eylem ve etkinlik yasağıyla sesimizin kamuoyuna yansımasını engel oldu. Eylemlerimize her ne olursa olsun devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.