28 Eylül 2024 Cumartesi

Adalet Nöbeti'nde 618. gün

Adalet Nöbeti'nin 618. günü yağmur altında gerçekleşti. Ferit Şenyaşar, adalet sağlandığı takdirde nöbetin sona ereceğini kaydetti.

Şenyaşar ailesinin yaz kış demeden zulme karşı direnişi sürüyor. Bugün 618. gününü dolduran Adalet Nöbeti'nde aile bir kez daha adalet talebini yineledi. 2018 yılında AKP Miletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları seçim çalışmaları kapsamında Şenyaşar ailesinin Urfa'nın Suruç ilçesinde bulunan işyerine gitmiş, Şenyaşar ailesi kendilerine oy vermeyeceklerini söylemişti. Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu AKP'lileri aklamak için tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan  Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021 günün başlattı Adalet Nöbeti sürüyor.
 
Yağmur altında da nöbete devam eden Ferit Şenyaşar, "Eşini, iki evladını kaybetmiş, bir evladı da tek kişilik hücrede 4 yıldır tutuklu bulunuyor. Burada duygu sömürüsü yapmıyoruz. İnsanlar demesin gitsin evine otursun. Bu bir zulümdür. Annenin evi dağıtılmış, anne bu zulmü kabul edip nasıl evine geçip, normal hayatını devam ettirebilir" dedi.

İktidar partisi ve Adalet Bakanlığı'na seslenen Şenyaşar, herkesin bir makamı olduğunu fakat herkesin annesinin de olduğunu söyledi. Anneler evlerinde, sıcak odalarında torunlarıyla zaman geçirirken, Emine Şenyaşar'ın iki yıldır adliye önünde yalnızca "Adalet" istediğini ifade eden Şenyaşar,  "Bir iddianame hazırlandı. Anne tutuklu oğlunu istiyor. O çıkmadan adliye önünden ayrılmayacak. Bu özel bir talep değildir, hukuk devleti gereğini yerine getirirse annenin evladı dışarı çıkacak. Anne de nöbetine son verecektir" ifadelerini kullandı.

Annenin vebalinin devlet içinde yetkisi olup da bu adaletsizliğe sessiz kalan herkesin boynunda olduğunu belirten Şenyaşar, "Haklarımızı onlara helal etmeyeceğiz" dedi.