27 Eylül 2024 Cuma

Açlık grevindeki tutsaktan mücadele çağrısı

Espiye L Tipi Hapishanesinde 40 gündür açlık grevinde olan Metin Uyar, "İHD, barolar ve bu işkence sistemine karşı mücadele edenlerin sesimizi duymasını istiyoruz. Tecrit biterse bu işkence de biter" dedi.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Hapishanesinde hak ihlalleri ve hapishane yönetiminin baskılarına karşı 40 gündür açlık grevinde olan tutsaklardan Metin Uyar, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm hapishanelere yayıldığına dikkat çekti.

Uyar, "Bu tecritle, insanların onuru, insanlığı, kimliği ayaklar altına alınmak isteniyor. Espiye Cezaevinde faşist bir yönelim var. Burada direk Kürt kimliğimize saldırıyorlar. Burada fiziki ve psikolojik işkence söz konusu. Arkadaşlarımızı hastaneye götürmüyorlar, Kürtçe kitaplar verilmiyor. Son birkaç gündür koğuşlarımıza baskın yapılıyor, arkadaşlarımız elleri kelepçelenerek götürülüyor. Birkaç arkadaşımız darp edildi ve rapor aldılar. Burada ölümün eşiğine gelmiş hasta arkadaşlarımız var" dedi.

AĞIZ İÇİ ARAMASI DAYATILIYOR
Hastane sevklerinde ağız içi arama dayatması yapıldığını aktaran Uyar, "Yani bizden onur ve sağlık arasında bir tercih yapmamızı istiyorlar. Biz hayatımızı da kaybetsek, hepimiz öldürülsek bile onurumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu onur bizim değerimiz ve mücadelemizdir. Bize yaşatılanlar direk tecritle bağlantılıdır. Bu konuşmadan sonra başımıza ne geleceğini bile bilmiyoruz. Biz direneceğiz ve asla geri adım atmayacağız.  Ailelerimiz ve bu işlerle ilgili tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor. İHD, barolar ve bu işkence sistemine karşı mücadele edenlerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Tecrit kalkarsa bu işkence de biter" çağrısı yaptı.