27 Eylül 2024 Cuma

Açlık grevindeki sosyalistlere ziyaret: Tarihin sayfasına imza attınız

Sosyalistlerin tecride ve hak gasplarına karşı başlattığı açlık grevi eylemi 2. gününde de dayanışma ziyaretleriyle sürüyor. Sosyalistlerin eylemlerinin önemine dikkat çekilen konuşmalarda, dayanışmanın daha da büyütülmesi gerektiği kaydedildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) hapishanelerde tecride ve hak gasplarına karşı başlattığı açlık grevi eylemi ikinci gününde sürüyor.

ESP İzmir il Örgütünde eylemlerine devam eden sosyalistleri çok sayıda kişi ve kurum ziyaret ediyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Barış Anneleri, Deniz Poyraz'ın ailesi, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), HDP İzmir İl Örgütü, HDP Çiğli ve Karabağlar İlçe Örgütü, İzmir Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), ANYAKAYDER, EGETUHAYDER sosyalistleri ziyaret etti.

Ziyarette yapılan konuşmalarda, tutsaklar için mücadelenin yükseltilmesi gerektiği kaydedildi.

ÇELİK: TARİH SAYFASINA DİRENİŞİNİZLE İMZA ATTINIZ
HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik ise başlatılan direnişin böylesi bir süreçte son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Çelik, "Tüm halkların soluksuz kaldığı böylesi bir süreçte halkların nefes almasına dönüşen direnişler tarihin sayfalarına onur verici şekilde yazılacaktır. Siz de tarihin sayfasına bu direnişinizle imzanızı attınız" dedi.

BMG: DAYANIŞMANIN İLERLEMESİ EN BÜYÜK TEMENNİMİZ
İzmir BMG adına yapılan konuşmada ise "Dayanışmaların daha da büyütülerek ilerlemesi en büyük temennimizdir" denildi.

DAD: ESP'NİN EYLEMİNİN BİR PARÇASIYIZ
Tutsakların bedenlerinden başka savunma alanları için bedenlerini açlığa yatırdığı kaydedilen DAD adına yapılan konuşmada ise bir amacının da kamuoyunda duyarlılık yaratmak olduğu dile getirildi ve şöyle devam etti: "ESP duyarlılık göstermiştir. Bu anlamda eylemlerini saygıyla selamlıyoruz. Bu eylemin bir parçasıyız ve dayanışmamızı daha da büyüteceğimizin sözünü veriyoruz."

'ZULME KARŞI DİRENENLERİN YANINDAYIZ'
DBP adına yapılan konuşmada ise "Onların bu mücadelelerini destekliyoruz. Başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanılırken, ANYAKAYDER adına yapılan konuşmada şunlar dile getirildi: "Her yönüyle mevcut zulme karşı direnenlerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın amaç ve hedeflerinin bizim de amaç ve hedefimizi olduğunu belirtiyoruz."

EGETUHAYDER: BU EYLEMLERİ SAHİPLENMEYE DAVET EDİYORUZ
Ege TUHAYDER adına yapılan konuşmada "Talepleriniz, talebimizdir. Bundan sonraki süreçte de demokratik kitle örgütlerini bu eylemleri sahiplenmeye ve benzer eylemleri planlamaya davet ediyoruz" denildi.