28 Eylül 2024 Cumartesi

Açlığa mahkum edilen çocuklar Leman'ın kapağında

AKP-MHP milletvekillerinin okullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifinin ikinci kez reddedilmesinin ardından haftalık mizah dergisi Leman, bu hafta kapağına bu konuyu taşıdı. Leman, "Onlar aşımıza, ekmeğimize, beslenme çantamıza göz koyanlardır" deniyor.

Okullarda açlığa mahkum edilen öğrenciler haftalık mizah dergisi Leman'ın kapağına taşındı.

AKP-MHP iktidarı halkı açlık ve yoksulluğa mahkum ederken, sefalet ücretiyle geçinmeye çalışan aileler çocuklarını okula aç göndermek zorunda kalıyor. Öğrenciler kantinde fahiş fiyatta satılan gıdalara erişemiyor. Gelişim çağındaki çocuklar sağlıklı beslenmek bir yana 8-10 saat okullarda aç kalıyor.

Eğitim emekçilerinin öğrencilerin açlıktan bayıldığı, derslerde uyuyakaldığı görüntüleri sosyal medyanın gündemine otururken AKP-MHP milletvekillerinin oylarıyla Meclis'e sunulan okullarda bir öğün ücretsiz yemek için teklifi iki kez reddedildi.

Haftalık mizah dergisi Leman bu konuyu kapağına taşıdı. Beslenme saatinde öğrencilerin tahtayı ve tebeşiri kemirdiği görülen görselde, "Onlar aşımıza, ekmeğimize, beslenme çantamıza göz koyanlardır" deniyor.