25 Eylül 2024 Çarşamba

ABD'de bir siyahi daha polis tarafından öldürüldü

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yeni bir George Floyd vakası yaşandı. Kaliforniya'nın San Bernardino kentinde Mark Matthew Bender Jr. adlı 35 yaşındaki siyahi, polisin açtığı ateşle hayatını kaybetti. Kentte protestolar başladı.

ABD polisinin siyahilere dönük ırkçı saldırıları sürüyor. George Floyd adlı siyahinin, polisin boğazına diziyle basması sonucu ölümünün tüm dünyada tepkiye neden olmasının ardından bu kez de Kaliforniya eyaletinin San Bernardino kentinde yaşanan başka bir polis şiddeti sonucu ölüm vakasının görüntüleri yayınlandı. Kaliforniya eyaletinin San Bernardino kentinde bir bar önünde yerel saat ile gece 11.30 civarlarında bir kişinin "rahatsızlık verdiği" ihbarı üzerine polis olay yerine gitti.

San Bernardino polisi, Mark Matthew Bender Jr. (35) adlı kişinin olay yerinde bulunan otopark içinde arabaların üstüne atladığını ve çevreye rahatsızlık verdiğini iddia etti. Yaşanan arbedenin ardından polis ateş açarak Bender Jr.'ı öldürdü.

PROTESTOLAR BAŞLADI
San Bernardino polisi, silahlı olduğu söylenen kişinin dur emrine uymadığını, memurla arbede yaşadığını daha sonra kaçarken polis tarafından vurularak öldürüldüğünü iddia etti.

Çavuş John Echevarria "O yerin otoparkında araçların üzerine atlayan bir adam vardı. Şüpheli verilen emirleri yerine getirmeyi reddetti” ifadelerini kullandı. San Bernardino polisi, olayın kamera görüntülerini yayınladı. Olayın görüntülerinin yayınlanmasının ardından kentte protestolar başladı.