28 Eylül 2024 Cumartesi

6 yaşındaki çocuk açlıktan yaşamını yitirdi

Eskişehir'de 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik açlık ve yoksulluktan yaşamını yitirdi. Tiftik'in 9 ve 12 yaşlarında ağabeyleri devlet korumasına alındı.

İktidarın ekonominin iyiye gittiği iddialarına karşı 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik Eskişehir'de yaşamını yitirdi. Nur Elif'in 9 ve 12 yaşındaki ağabeyleri de Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 2 gün önce tedavi altına alınan Tiftik'in yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle güçsüz düştüğü belirlendi. Nur Elif Tiftik'in hastanede hayatını kaybetmesinin ardından ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

Çocukların halası Deniz Tiftik ve çocukların yakınlarını tehdit ettiği öne sürülen amca Sezer Tiftik gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Deniz Tiftik "çocuğa karşı eziyet" suçundan, amca Sezer Tiftik ise "silahla tehdit" suçundan tutuklandı. Polis, aynı evde kalan çocuğun babaannesi Cihangül K'yi de yakalamak için çalışma başlattı.

Çocukların anne ve babasının hapishanede oldukları, bu nedenle çocukların velayetinin halalarında olduğu öğrenildi.

Nur Elif Tiftik'in cenazesi, otopsi işlemleri sonrası Muttalip Mezarlığı'na defnedildi. Tiftik'in anne ve babası da özel izin alarak cenazeye katıldı.