28 Eylül 2024 Cumartesi

555. F Oturması: Özdemir'in yaşamı risk altında

4 kez kalp krizi geçiren ağır hasta tutsak 74 yaşındaki Özdemir'in serbest bırakılması istendi. 555. F Oturması'nda Özdemir'in kalbine takılan pil ve uyarıcı aparatın işlevini kaybettiği takdirde hayatını kaybedeceği belirtildi.

Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için her hafta düzenlenen F Oturması'nın 555. haftasında Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesindeki ağır hasta tutsak 74 yaşındaki Sadi Özdemir'in durumuna dikkat çekildi. İHD İstanbul Şubesi'nin Çukurçeşme'de bulunan binası önünde yapılan açıklamada, "Hasta mahpus Sadi Özdemir serbest bırakılsın" ve "Tedavi haktır engellenemez" yazılı pankartlar açıldı, hasta tutsakların fotoğrafları taşındı.

Basın metnini okuyan Mehmet Acettin, kalp yetmezliği rahatsızlığı olan yüzde 98 engelli Sadi Özdemir'in hapishanede dört kez kalp krizi geçirdiğini belirtti. Tutsak edilmeden kalp krizi nedeniyle ameliyat olan Özdemir'e kalp pili takıldığını belirten Acettin, "Takılan kalp pili ve uyarıcı aparatın işlevi, kalp durduğunda veya kalbin atım düzeni bozulduğunda devreye girerek kalbin yeniden çalışmasını sağlamak olup, bu hassas aletlerin sürekli voltaj ölçümlerinin yapılması ve takibi gerekmektedir. Çünkü bu aletin bozulması ve devreden çıkması demek hastanın ölmesi demektir" dedi.

Özdemir'in hayatta kalabilmesi için dengeli beslenmesi gerektiğini, açık havada egzersiz yapması ve stresten uzak bir ortamda yaşaması gerektiğini belirten Acettin, tedavinin aksatılmamasının önemine dikkat çekti.

Özdemir'in hekim olan kardeşi Şadi Özdemir de, ağabeyinin sağlık durumunu tıbbi açıdan değerlendirerek şöyle konuştu: "Tutuklanması için hiçbir neden yok. Eğer yöneltilen bir suç varsa bu suçun delillerini ortadan kaldırabilecek bir durumda değildir. 5 aydır gözaltında daha iddianame bile hazırlanmadı. Hangi suçla suçlandığını dahi bilmiyor. Biz hukuk devleti istiyoruz. Bu bir hukuki durum değildir. İddianame ve suçlamayı bilmeyen insanlar kendilerine yöneltilen suçlamayı nasıl bile bilirler?"