1 Ekim 2024 Salı

'Zilan TKŞ'nin öncülerindendi, O'nun yolundan yürüyeceğiz'

Rojavalı komünistler, Rojava devriminin komünist genç öncüsü Elende El Muhammed'i (Zilan Destan) anmak için Dirbêsiyê'de etkinlik düzenledi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 13 Haziran 2021 tarihinde ölümsüzleşen devrimin komünist genç öncüsü Elende El Muhammed'i (Zilan Destan) Dirbêsiyê'de andı.

TKŞ binasında gerçekleşen anma saygı duruşuyla başladı, Berbanga Rojava'nın Elende El Muhammed anısına bestelediği "Dilşa" şarkısı dinlendi.

SYPG Temsilcisi Beritan Asya, anmada yaptığı konuşmada "Şehit Zilan, Qamişlo'dan Dirbesiye'ye Til Temir'den Heseke'ye kadar birçok alanda çalıştı. Zilan zorluk tanımazdı, Qamişlo'nun her sokağını adımladı. Qamişlo'da 'bisikletli kadın' olarak tanınırdı. Sahip olduğu irade sayesinde Rojava devriminin genç komünist öncüsü oldu" dedi.

Elende El Muhammed'in Efrîn ve Serekaniyê'ye yönelik işgal saldırılarına karşı halkın örgütlenmesi için büyük emekler harcadığını belirten Asya, "Efrîn'e giden canlı kalkan grubunun içinde yer aldı. Serekaniyê savaşı esnasında bir yandan raxt ve silahıyla nöbet tutuyor, bir yandan halkı şehir içindeki güvenli noktalara yerleştiriyordu" ifadelerini kullandı.

CKŞ adına konuşan Eylül Baran, Elende El Muhammed'in Rojavalı gençlerin öncüsü olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi: "Zilan ona verilen her işi yapardı. Bizler için bir örnektir. O'nun yolundan yürüyeceğiz."

Anmada TKŞ adına söz alan Xalid Pore de Elende El Muhammed'in Rojavalı komünistlerin ilk şehidi olduğunu dile getirdi. Pore şunları dile getirdi: "Zilan yoldaş, Komünist Devrimci Hareketin kuruluşunun öncülerindendi. Her zaman halkın içindeydi. O'nun çizgisinin sürdürücüleriyiz. Orak çekiçli bayrağın altında, komünizm yolunda mücadelemizi yükselteceğiz."

Anma, "Zilan Destan ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.