30 Eylül 2024 Pazartesi

Haluk Bayraktar Baykar'ın İsrail ile sponsorluğunu savundu

Baykar ve siyonist İsrail'e silah üreten IAI'nin ADEX'e ortak sponsor olmasını savunan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bu gelişmeden ancak gurur duyulabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın sahibi olduğu silah şirketi Baykar ve siyonist İsrail devletine silah üreten Israel Aerospace Industries (IAI), Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (ADEX 2024) ortak sponsor oldu.

İşbirliğinin tepki çekmesi üzerine açıklama yapan Baykar'ın genel müdürü Haluk Bayraktar, ortak sponsorluğu inkar etmedi. "Bugün en ileri teknolojik kabiliyetlere sahip SİHA'ları üretiyor ve ihtiyaçlarımızı çok daha maliyet etkin bir şekilde karşılıyoruz. Dahası Türkiye bu alanda dünya pazarının lideri konumuna geldi" diyen Bayraktar, ADEX'te Türk firmalarının "dominant bir rol üstlenmesi ve büyük sponsorlar arasında yer almasının" da bu "başarının" göstergesi olduğunu savundu.

Bayraktar "Ülkemizin milli kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmemeye kararlıyız. Bu gelişmeden ancak gurur duyulabilir" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yaptığı paylaşımda, "Bugüne kadar İsrail'den tedarik edilen Heron'ların veya yurt dışından milyarlarca dolar ödenerek alınan diğer askeri ürünlerin eleştiri konusu olduğunu gördünüz mü? Sosyal medyada bu konular hakkında bir tartışma yapıldığını hatırlıyor musunuz?" dedi.

SARAY'DAN BAYRAKTAR'A DESTEK
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise, "Bu tür provokasyonlar, savunma sanayimizin küresel çapta elde ettiği başarıları itibarsızlaştırma çabalarının bir parçasıdır. Gerçekler göz ardı edilerek yürütülen bu çirkin kampanyalar, ne milli hedeflerimize zarar verebilir ne de milletimizin kararlılığını sarsabilir" ifadelerini kullandı.