25 Eylül 2024 Çarşamba

Zap, Avaşin ve Metina'da işgal saldırıları ve çatışmalar sürüyor

Türk devletinin Zap, Metina ve Avaşin bölgelerine yönelik operasyonları sürerken, çıkan çatışmalarda çok sayıda asker kaybı olduğu bildirildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na bağlı Zap, Metina ve Avaşin bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor.

ANF'nin yayınladığı habere göre; Zap'ın Qela Bedewê alanında dün gerilla güçleri ile işgalci Türk ordusu arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin öldüğü bildirildi.

Bölgeden alınan bilgilere göre, Türk ordusunun kayıpları resmi açıklamaların çok üzerinde.

Türk devletinin işgal saldırıları ve asker indirme girişimlerine karşı gerilla güçleri eylemlerle karşılık veriyor. Bu eylemlerde çok sayıda mevzi imha edilirken, gerilla güçlerinin doçka, havan ve katyuşa gibi ağır silahlar da kullandığı bildirildi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi'nin dün yaptığı açıklamaya göre;  gerillaların 26 Nisan günü Zap bölgesindeki Şehit Serdar ve Şehit Munzur tepeleri ile Şehit Serxwebun alanında yaptığı eylemlerde, 8 asker hayatını kaybetti. Açıklamaya göre, kimi eylemlerin sonuçları ise tespit edilemedi.

Gerillalar Metina'ya bağlı Zendura ve Şehit Çiya tepeleri ile Derare alanında konumlanmaya çalışan askerleri de hedef aldı. Kani Masi'deki Türk ordusuna ait karakola eylem düzenlendi.

Heftanin'e bağlı Koxê Mele Yehya bölgesinde de iki ayrı eylem gerçekleştirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi son iki gündeki gerilla eylemlerinde tespit edilebilen 33 askerin öldüğünü belirtti. Açıklamada, 23 Nisan günü Avaşin'e bağlı Mamreşo alanında bulunan Şehit Dılgeş tepesinde yaşanan çatışmalar esnasında 4 gerillanın hayatını kaybettiği duyuruldu.