22 Eylül 2024 Pazar

Yüksekdağ'ın mesajını okuyan Ertan'a soruşturma

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan hakkında, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mesajını Van mitinginde okuduğu gerekçesiyle "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Van Cumhuriyet Savcılığı, 20 Eylül 2017 tarihinde Van'da Musa Anter Barış Parkı'nda düzenlenen "Vicdan, Adalet ve Demokrasi" mitinginde tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mesajını okuyan Van milletvekili Bedia Özgökçe Ertan hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
 
Van mitinginde Bedia Özgökçe Ertan'ın soruşturmaya konu olan Yüksekdağ'ın mesajı şöyle:
"Değerli Van halkı, sevgili kadın kardeşlerim, yoldaşlarım. Hepinizi zindanlara sığmayan özgürlük tutkusuyla, direnç ve özlemle selamlıyorum. Mitingimizin ve Van halkının demokratik direniş kararlılığını, daha büyük bir halk ve haklılık hareketinin önünü açacağına inanıyorum. Vicdan ve adaleti ayaklar altına alan bu siyasi düzen karşısında direnme azmi, bizlerin omuzlarında yükseliyor ve daha da yükselecek. Yere düşen vicdan ve adaleti bizler kaldıracağız. Onlara insanlığı bizler öğreteceğiz. Analarımızın mezarına saldıracak kadar küçülen faşist-ırkçı siyasete, büyük insanlığın direnci, değerleri ve hesap sorma kararlılığıyla yanıt vereceğiz. Yaşadığımız günler zor ve amansız olabilir ama hiçbirimiz bu zorluklar ve ağır zulüm ortasında yeni bir tarihin yazıldığını unutmamalıyız. Tarih ve insanlık karşısında görevimiz durmamaktır. Çıldırmış faşizm, savaş ve zulüm siyasetini durdurmaktır. İnanıyorum ki başaracağız, baş eğmeyenler, başarmayı da bilenlerdir. Hepinizi canı gönülden kucaklıyorum."