21 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan: Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk, cevap bekliyoruz

BM Genel Kuruluna gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye ve Suriye ilişkilerine dair soruya "Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce, havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin "normalleştirilmesi"ne ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Suriye'deki gerilimin artık sona ermesi gerektiği, orada terör örgütlerinin faaliyetlerini ve İsrail'in uyguladığı devlet terörünü ortaya koyacağız. Biz bunu söylemekte ısrar edeceğiz. Bunu özellikle BM'deki konuşmamda ifade edeceğim. Suriye topraklarının tamamında huzur ve istikrar için Türkiye ve Suriye'nin birlikte atacağı adımlar… Şam yönetiminin attığı adımları görüyoruz. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı müslüman iki ülke olarak bu birlikteliği gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke arasında inşallah yeni bir dönem başlar diye inanıyorum."

Erdoğan BM Genel Kurulunda ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya ise, "Orada sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Şu an itibarıyla Biden ile bir görüşme var mı yok mu bu henüz kesinleşmiş değil. Biden veya daha başka sürpriz görüşmeler nerede, nasıl olur, bunların hepsini oradaki gelişmelerle ele alacağız" dedi.