21 Eylül 2024 Cumartesi

Mehmet Zeki Akyıldız için Batman'da eylem: Hizbullah defalarca tehdit etti

Kontrgerilla örgütlenmesi Hizbullah tarafından defalarca tehdit edildiğini, 1993 yılında evden çıktıktan sonra bir daha da kendisinden haber alınamayan Mehmet Zeki Akyıldız için Batman'da açıklama yapıldı. Eylemde, kayıplar bulunana dek mücadelenin süreceği belirtildi. 

Batman'da "kayıplar bulunsun failler yargılansın" eylemi bu hafta da devam etti. İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen çok sayıda kişi kayıpların fotoğraflarını taşıdı ve "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartını açtı. 

Basın metnini okuyan İHD Batman Şube Yöneticisi Sinan İslam Gegin, 15 Eylül 1993 yılında evden çıkarak bir daha geri dönmeyen Mehmet Zeki Akyıldız'ın akıbetini sormak için toplandıklarını söyledi. Gegin, şöyle devam etti: "1993 yılında 60. Yıl Ortaokulunda okuduğu yıllarda yasa dışı Hizbullah örgütünden birkaç defa tehdit almıştır. Silvan'da ablasının evinde bulunduğu bir günde çarşıya gitmek için çıkar ve bir daha eve dönmez. Kendisinden bir daha haber alınamaz. Daha sonra ailesinin aldığı duyumlara göre Silvan'a bağlı Yolaç köyünde bir sığınak olduğu ve bu sığınaktan adı belli olmayan birinin kendi çabasıyla kurtulma şansı elde ettiği şeklindedir. Bu kişi, verdiği bilgilere göre sığınakta 7-8 kişi olduklarını belirtiyor. Sığınakta kimsenin kimseyi görmediğini ama birbirlerine ad soyad ve köylerinin ismini bağırarak söylediklerini bu takdirde oradan kurtulan birinin ailelere haber vermesini istediklerini aktarmıştır. Silvan'da bulunan Jandarma Karakoluna başvuran aile müspet bir cevap alamadıklarını belirtmiştir."

Devlet tarafından gözaltına alınarak kaybedilenlerin, katledilenlerin aileleri ve insan hakları savunucuları olarak bu suçların tarafsız, adil bir biçimde soruşturulması ve bu davaların hakkaniyete uygun bir şekilde sonuçlanmasını istediklerini dile getiren Gegin, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.