24 Eylül 2024 Salı

'Yaşamımıza çöküyorlar, buna izin vermeyelim'

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi, Söğütlüçeşme'de yaptığı bildiri dağıtımında "Yaşamımıza çöküyorlar, buna izin vermeyelim" diye belirtti.

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi, kapitalist sistemin ve yarattığı sömürü, baskı ve talan düzenine karşı sokaklarda çağrılarını sürdürüyor. Söğütlüçeşme'de bildiri dağıtımı yapan İnisiyatif üyeleri, halkı baskı, sömürü, hukuksuzluklara, çete, mafyaya, insan hakları ihlallerine, işten atmalara, OHAL kararlarına, doğanın talan edilmesi ve iş cinayetleri ile kadın cinayetlerine karşı mücadele etmeye çağırdı.

Bildiri dağıtımında halka seslenen DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Doğamıza, ormanlarımıza, yaşam hakkımıza, sigortalarımıza, işsizlik fonunda biriken alınterimize çöküyorlar. Ama sonunda onlarda çökecekler. Çünkü, biz bu düzene mahkum değiliz. Birlikte mücadele edersek bu düzeni yenebiliriz. Hukuksuzlukları, adaletsizlikleri ortadan kaldırabiliriz. Bir tarafta yoksulluk, diğer tarafta şaşalı bir yaşam. Sömürücü ve kan emici bu düzenin her tarafından pislik akıyor. Çeteleşmiş mafya düzeninde kadın ve iş cinayetleri yaşanıyor.. Kapitalizm baskı ve sömürü demektir. Tüm halkımızı bu sisteme karşı mücadeleye çağırıyoruz. Diz çökerek yaşamayı reddediyoruz. İstersek değiştirebiliriz. Bunun yolu birlikte mücadeledir" dedi.