29 Eylül 2024 Pazar

Yasak kararını yırtıp attılar: Şebnem hoca yalnız değildir

Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasak kararını yırtıp atan İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, Kadıköy sokaklarını eylem alanına çevirdi, "Şebnem hoca yalnız değildir" diye haykırdı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Türk Tabipleri Birliği (TTB) MK Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın hedef gösterilerek gözaltına alınmasını tepki göstermek için Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde toplandı.

Polis, eylemin yasak olduğunu söyleyerek kitleyi uzaklaştırmaya çalıştı. Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ise, Şebnem Korur Fincancı'nın bir insan hakları savunucusu olduğunu ve derhal serbest bırakılması gerektiğini vurgulayarak, yasak kararını tanımadı. Kitle, alkışlar ve "Şebnem hoca yalnız değildir", "Faşizme karşı omuz omuza", "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla sesini yükseltirken, polisler çok sayıda kişiye saldırarak işkenceyle gözaltına aldı. Basın emekçilerini ise tehdit ve şiddetle alandan uzaklaştırmaya çalışan polis, Mezopotamya Ajansı muhabiri Enes Sezgin’i de gözaltına aldı.

Etrafta bulunan çok sayıda kişi gözaltı saldırısına sloganlar ve alkışlarla yürüyerek tepki gösterdi. Tepki gösterenlerin de gözaltına alınmasıyla, 30'u aşkın kişi gözaltına alındı.

Polis saldırısına tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Züleyha Gülüm, Şebnem Korur Fincancı'nın çok uzun zamandır hedef gösterildiğine, gazetecilerin ise gerçekleri yazdığı için gözaltına alındığına dikkat çekerek, iktidarın kendisine itaat etmeyen herkese saldırdığını vurguladı. Tüm kamuoyuna Şebnem Korur Fincancı ve gözaltındaki gazetecilerle dayanışma çağrısı yapan Gülüm, "Herkesi tutuklamak istiyorlar. İktidarlarını, koltuklarını sağlamlaştırmak istiyorlar. Bunun için de devletin bütün organlarını seferber etmiş durumdalar. Ancak kazananlar mücadele edenler olacak" dedi.