24 Eylül 2024 Salı

Uzel Makina ve Sinbo işçileri 24 Ekim mitingine çağrıldı

Direnişte olan Uzel Makina ve Sinbo işçilerini 24 Ekim'de düzenlenecek İşçi ve Emekçi Mitingi'ne çağrıldı.

24 Ekim'de İstanbul, Kartal meydanında emek ve emekten yana örgütlerin, sendika, dernek ve direnişçi işçilerin birlikte gerçekleştireceği İşçi ve Emekçi Mitingi için hazırlılar son hızı ile sürüyor.

Çalışmalar kapsamında İstanbul'da direnişe devam eden Uzel Makina ve Sinbo işçilerini ziyaret edildi, Haramidere Sanayi metrobüs çıkışında işçi ve emekçilere bildiriler dağıtıldı.

SİNBO İŞÇİLERİ MİTİNGE ÇAĞIRILDI
Direnişin 264. gününde Sinbo fabrikasının önünde TOMİS üyesi Dilbent Türker'in Kod-29'a karşı "insanca yaşama, güvenceli çalışma" mücadelesi devam ediyor. Ziyaret sırasında yapılan konuşmalarda Sinbo işçileri İşçi Emekçi Mitingi'ne çağrıldı. Sinbo fabrikasının yanındaki şantiye alanında bulunan inşaat işçileri de eyleme yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Haremidere'de Sinbo fabrikası önünde yapılan konuşmalarda,  "Bizler patronların müdürlerin şeflerin baskısına, iş yerlerinde yaşanan tacize, sömürüye karşı bir araya gelerek bir miting düzenliyoruz. Bu miting işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, sizlerin mitingi. Herkesi 24 Ekim Pazar günü 'Emeğimiz ve özgürlüğümüz için İşçi Mitingi'ne davet ediyoruz. Bu mitinge sizleri de bekliyoruz" denildi.

Öte yandan, Esenyurt,  Haramidere Sanayi metro çıkışında bildiri dağıtıldı, yapılan anonslarla da mitingin talepleri sıralandı, Kartal Meydanı'na davet edildi.