24 Eylül 2024 Salı

Uyar Madencilik işçileri kazandı, tazminatları ödenecek

Bağımsız Maden-İş, Uyar Madencilik'te çalışmış 952 madencinin tazminatlarının ödenmeye başlayacağını duyurdu.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Uyar Madencilik'te çalışmış 952 madencinin tazminatlarının ödenmeye başlayacağını duyurdu. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'ndan (TKİ) gönderilen listede Uyar Madencilik'te çalışmış 952 kişinin ölüm veya iş kazasından kaynaklı tazminatlarının ve kıdem tazminatlarının yatırılacağı belirtildi. Listede ismi olmayan işçiler için de görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. Ölen işçilerin aileleri de tazminatları alabilecek

TAHİR ÇETİN VE ALİ FAİK İNTER UNUTULMADI
Bağımsız Maden-İş Sendikası Mali Sekreteri Gökay Çakır, bir yılı aşkın süredir mücadele eden işçilerin kazandığını ifade ederken Ankara girişinde, polis barikatı önündeki direniş sırasında Soma'ya giden ve yolda trafik kazasında yaşamını yitiren sendikanın Genel Başkanı Tahir Çetin ve sendika üyesi Ali Faik İnter'i de andı. Çakır, "Gönül isterdi ki bu açıklamayı Genel Başkanımız Tahir Çetin yapsaydı. Ali Faik arkadaşımız da burada olsaydı. Bu mücadeleyi sadece sendika değil, işçilerin birliği kazandı" dedi.

Aralarında Ali Faik İnter'in de bulunduğu bazı işçilerin tazminatlarıyla alakalı sorunlar olduğunu ifade eden Çakır, "Bu sorunları çözmeden Ankara'dan dönmeyeceğiz" dedi. Yarın (11 Kasım) TKİ Genel Müdürlüğü'nde görüşmenin olduğu ifade edilen açıklamada şu fadelere yer verildi:

"952 kişi içerisinde ismi açıklanmayan arkadaşlarımızın için mücadelemiz devam ediyor. Yarın Ankara TKİ Genel müdürlüğü ile görüşmemiz gerçekleşecek. Bütün eksikleri en açıklığıyla anlatacağız.Sorun çözülene kadar Soma'da hakkını alamamış tek bir madenci kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek.Sarı sendika Türkiye Maden-İş gölge etmesin. Kendini lağvetsin.Bu yolda, bu uğurda kaybettiğimiz canlarımız, önderlerimiz, Tahir Çetin ve Ali Faik İnter ışıklar içinde uyusun."