20 Eylül 2024 Cuma

Ümraniye'de metro inşaatında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Ümraniye'de metro yapımı çalışmasının sürdüğü yolda çökme meydana geldi. Toprak altında kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
İstanbul Ümraniye'de metro yapımı çalışmasının sürdüğü yolda çökme meydana geldi. Dudullu-Bostancı Metro Hattı şantiyesinin de bulunduğu caddede meydana gelen göçük sonucu 10 metre çap ve 7-8 metre derinliğinde çukur oluştu. Yolun yanındaki siteye ait olan ve göçük altında kalan güvenlik kulübesinde 2 kişinin bulunduğunun belirtilmesi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı. 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
 
GÖÇÜK ALTINDA KALAN 2 KİŞİNİN CENAZESİNE ULAŞILDI
 
Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi'nde büyük bir gürültüyle çöküntü oldu. Çöküntünün meydana geldiği yerin yanında bulunan siteye ait güvenlik kulübesi ile şantiyeye ait konteyner de göçük altında kaldı.
 
Kulübenin içinde 2 kişinin bulunduğunun belirtilmesi üzerine arama kurtarma çalışmasına başlandı. Drone ile havadan görüntülenen göçük alanında itfaiye, polis ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin yaptığı çalışmalarda iki kişinin cenazesine ulaşıldı.
 
ÇEVREDEKİ BİNALAR TAHLİYE EDİLDİ
 
Göçük sonrası çevredeki binaların tedbir amaçlı tahliye edildi. Çevreye doğalgaz kokusu yayılması üzerine halk sokağa döküldü. Bölgeye sevk edilen doğalgaz ekipleri caddedeki gaz akışını kesti.