19 Eylül 2024 Perşembe

As Plastik işçileri greve çıktı

Hadımköy'deki As Plastik fabrikasında Petrol-İş sendikasıyla örgütlenen işçiler, TİS sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı.

Hadımköy'deki As Plastik fabrikasında, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev kararını astı.

Petrol-İş'in 2 yıl süren örgütlenme çalışması sonucu yetki aldığı As Plastik'te, patronun TİS görüşmelerinde sendikayı tanımaması ve işçi temsilcilerini işten atmasına karşı fabrika önünde direniş başlamıştı.

İşçilerin tamamı fabrikadaki greve katıldı. Petrol İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz'ün süreci aktarmasının ardından fabrika önünde toplanan işçiler "Bu işyerinde grev vardır" pankartını astı.

GÜMÜŞTAŞ: DİRENİŞİNİZ, DİRENİŞİMİZDİR
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), "As Plastik işçisi yalnız değildir" pankartı ve "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganıyla grev alanına yürüyüş düzenledi. Direnişçi işçileri selamlayan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Siz sadece haklarınız için değil hepimizin insanca yaşam hakkı için direniyorsunuz. Polonez, Fernas, Akcanlar için de direniyorsunuz. Bizim de direnişimizdir direnişiniz. Birlikte direneceğiz, birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Grevin ilk gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Çiçek Otlu, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Müslüm Koyun, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Devrimci İşçiler Partisi (DİP), Kaldıraç, Devrimci Parti, Limter İş, Nakliyat İş, Birleşik İşçi Hareketi, Devrimci Partili İşçiler de işçileri yalnız bırakmadı.

"Direne direne kazanacağız", "As Plastik işçisi direnişin simgesi", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları atılan fabrikanın önünde işçiler, yoğun yağmura rağmen grev halayına durdu.