19 Eylül 2024 Perşembe

ESP: Tekmelediğiniz madencilerin hesabını soracağız

Fernas Madencilik işçileriyle dayanışmak için AKP Kadıköy İlçe Başkanlığı'na yürüyen ESP'liler, "301 maden işçisini katlettiğinizde ailelerini nasıl tekmelediyseniz, bugün de direnen maden işçilerini tekmeliyorsunuz. Çünkü sizin yasanız sermayenin yasasıdır, burjuvazinin yasasıdır. Onu paramparça edeceğimizin sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'te, işçi sağlığı ve iş güvenliği (İSİG) önlemlerinin alınması, insanca yaşayacak bir ücret, sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin geri alınması talepleriyle Bağımsız Maden İş üyesi işçilerin direnişi 24. gününde. Geçtiğimiz günlerde direnişi Ankara'ya taşıyan işçilere polis birçok kez saldırmış ve maden işçileri tekmelenmişti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, maden işçileriyle dayanışmak için Kadıköy'de bulunan AKP ilçe başkanlığı önüne yürüdü. Eylemde, "Tekmelediğiniz madencilerin hesabını soracağız" pankartı açıldı.

ESP Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Gamze Toprak, maden işçilerinin insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve insanca bir ücret için direndiğini belirterek, "Direnen maden işçilerinin yanındayız. AKP'li Ferhat Nasıroğlu'nun karşısındayız ve AKP binası önüne yürüyoruz" dedi.

AKP iktidarının direnen, hakkını arayan tüm işçilerin karşısına polis ordusunu, copunu, tekmesini diktiğini belirten Toprak, "Tekmelediğiniz işçinin hesabını soracağız. Yüzlerce maden işçisi, insanca yaşama koşulları istediği için polisin copuyla, tekmesiyle, işkencesiyle karşılaşıyor" dedi.

Toprak, şöyle devam etti: "Maden işçisi diyor ki, biz insanca yaşamak istiyoruz, insanca çalışma koşulları istiyoruz. Bunun karşısında gördükleri, Ankara'da tekmelenen madenciler, Ankara'da ters kelepçeyle alınan madenciler. 301 maden işçisini katlettiğinizde ailelerini nasıl tekmelediyseniz, bugün de direnen maden işçilerini tekmeliyorsunuz. Çünkü sizin hukukunuz, sizin yasanız sermayenin yasasıdır, burjuvazinin yasasıdır. Onu paramparça edeceğimizin sözünü veriyoruz."

İlçe başkanlığı önünde nöbet tutan polisler, sosyalistlere saldırarak pankartlarını aldı ve onları engellemeye çalıştı.

Eylem boyunca, "Direnen işçiler kazanacak" sloganı atıldı.