19 Eylül 2024 Perşembe

Antalya'da camilerde, çocuk işçiliğe çağrı yapılacak

Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın açıklamasına göre, Cuma hutbelerinde çocuklar ve ailelerine "çocuk işçilik" çağrısı yapılacak. Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk'ün talebi üzerine, vaazlarda "mesleki eğitiminin önemine" dikkat çekilecek.

Antalya'da, Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve sanayi sitesi kooperatifinin işbirliğiyle açılan Çıraklık Eğitim Merkezi'ne daha fazla çırak öğrenci gelmesi için Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'dan destek istedi. Buna göre camilerde, çocuk işçilik meşrulaştırılarak, öğrencilerin sanayi sitesi içerisindeki Çıraklık Eğitim Okulu'na kayıt olması çağrısı yapılacak.

Akdeniz Sanayi Sitesi'ne ara eleman kazandırmak için açılan Çıraklık Eğitim Merkezi ve yine sanayi sitesinde yer alan Çıraklık Eğitim Yurdu'na ilişkin Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'yla görüşen site başkanı Öztürk, "Çıraklık Eğitim Okullarında gençler teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimle de meslek öğrenecek. Ancak uzak bölgelerden gelen aile ve gençlerin kalacak yer endişesi, mesleki eğitim konusunda da iknayı zorlaştırıyor. Sanayimizde bulunan yatılı yurt imkanının yanı sıra gençlerin çamaşırlarının yıkanmasına kadar her türlü olanak, yurtta ücretsiz şekilde öğrencilerimize sunuluyor. Yemekten kalacak yere pek çok imkan gençlerimizi bekliyor. Bu nedenle ailelere ve gençlere çağrı yaparak mesleki eğitime yönlendirmeliyiz, kalacak yer ile ilgili de yatılı yurdumuzdan bahsetmeliyiz. Bunun için müftülüğümüzden de destek bekliyoruz" dedi.

Öğrencilerin bütün yaşamının sanayi sitesine hapsolmasına yol açan yurt düzenlemesinin duyurulması gerektiğini savunan müftü Nazif Fethi Yalçınkaya da, özellikle Cuma hutbesinde ailelere ve gençlere "çıraklık eğitimiyle" ilgili çağrı yapacaklarını açıkladı.