20 Eylül 2024 Cuma

Oba Makarna'daki iş cinayeti soruşturmasında patronlar serbest bırakıldı

Oba Makarna'da meydana gelen ve 1 işçinin yaşamını yitirdiği, 30 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında fabrika sahipleri serbest bırakılırken, fabrika müdürü tutuklandı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir işçinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Oba Makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin gözaltına alınan fabrika sahiplerinin de bulunduğu 6 kişiden sadece fabrika müdürü V.U. tutuklandı.

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3'ü tutuklama, 3'ü adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Fabrika müdürü V.U. tutuklanırken, aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında 15 Eylül günü meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında aralarında bir çocuk ve 3 itfaiyecinin bulunduğu 30 yaralı hastaneye kaldırılmıştı. Soğutma çalışmaları sırasında işçilerden Mesut Şimay'ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi ifadeye çağrılmış, bir kişi serbest bırakılırken, 6 kişi gözaltına alınmıştı.