24 Eylül 2024 Salı

'Ülke artık yönetilemez bir duruma gelmiştir'

İzmir'de KHK ihraçlarına karşı devam eden eylemin 175. haftasında, devlet-mafya kirli ilişiklerine dikkat çekildi. Katledilen Deniz Poyraz'ın anıldığı eylemde; katliam faillerinden, yolsuzlukların, hukuksuzca ihraç edilen KHK'lıların hesabının sorulacağı belirtildi. 

OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi için KESK İzmir Şubeler Plaftormu ve Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin düzenlediği eylemler 175. haftasında. 

Karşıyaka Çarşı'da, "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü, adalet istiyoruz" ve "Oturma eylemimiz 175. haftasında" yazılı pankartların açıldığı eylemde yere "Geri döneceğiz" yazıldı. 

Basın metnini okuyan Bes Şube Başkanı Kesk Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, geçen hafta HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik düzenlenen faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ı andı. Tüm provokasyonlara, korku iklimi yaratma girişimlerine inat yolsuzlukların hesabını da, hukuksuzca işten atılan KHK'lı ihraç arkadaşlarının da, Deniz Poyraz'ın katillerinin arkasındaki karanlık güçlerden de hesap soracaklarını söyleyen Güven, ortaya saçılan devlet-mafya kirli ilişkilerini hatırlattı.

"Böyle bir ülke böyle bir hukuk düzeni olabilir mi?" diye soran Güven, "Ülke artık yönetilemez bir duruma gelmiştir. Binlerce insanı işinden edenler, bir çok gazeteciyi, siyasetçiyi cezaevlerine atanlar, ülkede hepimizin kazanımı olan demokratik haklarımızı yok etmekle kalmıyor, emekçileri sefalete, küçük esnafı kredi borcuna, üretici köylüyü tekellerin insafına işçi emekçileri açlığa mahkum ediyor. Bu kirli mafya siyaset-rant üçgenini dağıtacak güç de yine işçi emekçi yoksul halk olarak, bu ülkenin üretenleri gerçek sahipleri olarak bizleriz. O zaman çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak, iş yerimizde, mahallemizde yaşamın her alanında emek, barış, demokrasi ve özgürlüklerimiz için halkımızı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Faşizme karşı omuz omuza. İşimizi mutlaka geri alacağız" ifadelerini kullandı.