24 Eylül 2024 Salı

Uğur Tekstil işçileriyle dayanışma

108 örgüt, direnen Uğur Tekstil işçileriyle dayanışma açıklaması yaptı. Açıklamada işçilerin haklı mücadelesiyle dayanışma içinde olunacağı belirtildi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'nın yetki aldığı Uğur Tekstil'de Kod-18 ile işlerine son verilen 300 işçiye, sendika, meslek örgütü ve derneklerin aralarında bulunduğu 108 örgütten destek geldi. Fabrika yönetimi ve sendik arasında bugün yapılacak görüşme öncesi açıklama yapıldı. 

İşçilerin sendikaya üye olarak anayasal haklarını kullandıkları belirtilen açıklamada, "Bir şekilde fabrikayı kapatma yoluna başvuran ve fabrikada çalışan 300 işçinin tamamını işten atan işveren, fabrikayı kapanmış göstererek, sendikanın iş yerine girmesine engel olmak istiyor. Fabrikanın önüne gelerek nöbet eylemi başlatmak isteyen, haklarını arayan işçiler ise karşılarında jandarmayı buluyorlar" diye belirtildi.

Uğur Tekstil patronu ve yöneticilerine seslenen 108 örgüt, şu ifadeleri kullandı: "İşçilere karşı bu suçları işlerken, bu cesareti ve gücü, bu duruma göz yuman iktidardan ve Urfa'daki yetkililerden ve bu kölelik düzeninin sürmesini isteyenlerden aldığınızı biliyoruz. Yapılan görüşmeden olumlu sonuç çıkmasını umuyor, işçilerin ve sendikanın taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Bizler aşağıda imzası bulunan sendikalar, emek ve meslek örgütleri olarak, Uğur Tekstil işçilerinin haklı mücadelesiyle dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyor, talepleri kabul edilmediği takdirde devam edecek direnişlerini de sonuna kadar destekleyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz."