18 Eylül 2024 Çarşamba

Tutuklu milletvekili adayı Güven'den mesaj

Tutuklu milletvekili adayı, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, kamuoyuna bir mesaj göndererek, "7 Haziran ruhuyla, yeni bir yaşam ve aydınlık bir gelecek kurmanın tam zamanıdır" dedi.
DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili adayı Leyla Güven, Diyarbakır E Tipi Kapalı Hapishanesi'nden kamuoyuna bir mesaj gönderdi.
 
Güven, "Her şart altında, halkımızdan ve mücadelemizden aldığımız güç ve moralle, halkımızın bizlere emanet ettiği bu mücadeleyi sürdürmek için zindanlarda büyük bir direniş ve kararlık göstermekteyiz" dedi.
 
Yıllardır yürütülen siyasi soykırım operasyonları ile demokratik siyaset yollarının kapatıldığını ifade eden Güven, şöyle devam etti: "Haklı mücadelemizle her zaman demokratik siyaset ve onurlu bir barıştan yana tavrımızı açık ve net olarak ortaya koyduk. Lakin gelinen süreçte kimin savaştan ve çözümsüzlükten yana olduğu açık ve net ortaya çıktı. 16 yıllık AKP iktidarı, başta halkımız ve tüm Türkiye halklarına bugün kan kusturmaktadır. Bu hukuksuz saltanatı yıkmak ve halklarımıza nefes aldırmak için, 24 Haziran seçimleri bizim için büyük bir fırsattır. Kürdistan ve Türkiye halkları olarak ayrışmayı, kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi bir kenara bırakarak, halklarımız adına ilkeli bir birliktelik gerçekleştirerek, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, kadını, genci ve emekçisiyle beraber, 7 Haziran ruhuyla, yeni bir yaşam ve aydınlık bir gelecek kurmanın tam zamanıdır."