29 Eylül 2024 Pazar

Türk ve İsrail savunma bakanlarından savaş işbirliği vurgusu

Türk devletinin İsrail ile askeri, siyasi ve ekonomik işbirliğini daha ileri seviyeye taşıma çabası sürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz ile görüştü. Ortak basın toplantısında Akar, Türk devleti ile İsrail'in tarihi ve kültürel bağları olduğunu söyledi. Gantz ise Türkiye'nin en büyük beş ticaret ortaklarından biri olduğunu itiraf etti. İki bakanın görüşmesinden bölgede süren savaşta işbirliği konusunda ortaklaşma çıktı.

Türk devletinin, Filistin halkına katliamlarını sürdüren İsrail ile işbirliği sürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz ile görüştü.

Akar, resmi ziyarette bulunan Gantz'i, Milli Savunma Bakanlığı'nda askeri törenle karşıladı.

Baş başa görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmeye başkanlık eden Akar ve Gantz, daha sonra ortak basın açıklaması yaptı.

AKAR: TÜRKİYE VE İSRAİL BÖLGEDE ÖNEMLİ AKTÖRLER
İsrail Savunma Bakanı Gantz'in uzunca bir süre sonra Türkiye'ye gelen ilk savunma bakanı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile yaptığı karşılıklı görüşmeler, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkiler bakımından önemli bir dönem noktasını teşkil etti" sözleriyle, Türk devleti ile siyonist İsrail devletinin işbirliğinin üst düzeyde sürdüğüne işaret etti.

Türkiye ve İsrail'in bölgedeki önemli aktörler olduğunu belirten Akar, Filistin halkına karşı katliamlarını sürdüren siyonist İsrail devleti ile Türk devletinin tarihi ve kültürel bağları ve ortak değerleri olduğunu söylemesi dikkat çekti. Türk devleti ile siyonist İsrail'in bölgede süren savaş bakımından işbirliği içinde olduğunu itiraf eden Akar, savunma, güvenlik ve enerji alanlarda işbirliğinin "barış ve istikrarla ilgili önemli gelişmelere sebep olacağını" öne sürdü.

Akar konuşmasında, siyonist İsrail devletiyle işbirliğinin başta Filistin olmak üzere fikir ayrılığı yaşadıklarını öne sürdüğü konularda çözümü kolaylaştıracağını iddia etti.

GANTZ: TÜRKİYE EN BÜYÜK 5 TİCARET ORTAĞIMIZDAN BİRİ
Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışının ardından İsrail ile ilişkileri sona erdirdikleri yalanı da Akar ve Gantz görüşmesinde itiraf edildi. İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz, Türkiye'nin en büyük beş ticaret ortaklarından biri olduğunu söyledi.

İsrailli liderlerin bir yıl içinde üç kez Ankara'ya geldiklerini hatırlatan Gantz, "Kapılar açıldı ve ticaret, turizm, sanayi ve daha birçok alanda işbirliği için büyük bir potansiyel var. Türkiye ve İsrail tarihte zengin bir temel üzerinde modern ve gelişmiş toplumlar inşa etti. Geleceğimiz umut vadediyor ancak bu, dünya ve bölgede istikrar ve güvenliği sürdürecek ortak çıkarlarımıza bağlı. Sayın Bakan ile görüşmemizde ele aldığımız gibi gelecekte işbirliğine yönelik birçok alan bulunmaktadır. Bu, bölgemizdeki tartışmalara yönelik diplomatik çözümlerin takibini içeriyor" iddiasında bulundu.